Aten – en resa till den oslipat charmiga staden

Grekland

I samarbete med Mondo

Högt uppe på Akropolis-kullen är det lätt att vända blicken mot det förflutna och de verkligt stora frågorna. Vid foten av de imponerande pelarna och statyerna i templet Parthenon öppnar sig vyer över staden, där både det filosofiska tänkandet och den västerländska demokratin uppstod.

 

Alldeles vid foten av kullen syns det forntida torgområdet Agora, centrum för Atens ekonomiska och politiska liv under antiken, där Sokrates förde sina debatter.

 

En semester i Aten innehåller ändå mer än bara historia. Från Akropolis kan du också se det moderna Aten som pulserar av energi, där turisten möts av myllrande torg, sorlande restauranger och trendiga modeaffärer.

 

Till Atens allt populärare stadsdelar hör till exempel Kerameikos med de intressantaste små restaurangerna och barerna och Gazi, nytt centrum för nattlivet. I Gazi verkar också kulturcentret Technopolis på en gammal gasfabriks område. Atens museer är också välkända. Till de absoluta höjdpunkterna bland dem hör Akropolismuseet, som gärna kan kombineras med ett besök på själva Akropolis.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.