Antalya – en resa till Turkiets mest stämningsfulla stranddestination

Turkiet

I samarbete med Mondo

Kesik Minare, den brutna minareten, höjer sig över taken i Antalyas gamla stadsdel. Minareten med det speciella utseendet är som en fyr som leder allt djupare in bland gamla stans kullerstensgator, in i en förgången tid. En semester i Antalya bjuder på både exotik och avkopplande samvaro för familjen.

 

Kaleiçi, den gamla stadsdelen, är en sevärdhet full av vacker byggnadskonst. Några exempel är stadsporten som byggdes för att hedra den romerska kejsaren Hadrianus inför hans besök i staden, samt Antalyas klocktorn. I hjärtat av gamla stan ligger hamnen som härstammar från det romerska imperiets tid.

 

Antalya hör till Turkiets mest fascinerande strandresmålen eftersom staden kombinerar gammalt och nytt. De moderna hotellområdena runt de fantastiska stränderna garanterar en bekymmersfri familjesemester i Antalya. I den gamla stadsdelen finner man den turkiska exotiken: böneropen som skallar från minareterna, läckra mezerätter på restaurangerna och ångbaden hammam, där du kan koppla av i både kropp och själ.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.