Amsterdam – en resa till cyklistens favoritstad

Nederländerna

I samarbete med Mondo

I de gulliga smågatornas Amsterdam är det enda rätta fortskaffningsmedlet en cykel. Från chica affärskvinnor till familjefäder som skjutsar sina barn på pakethållaren, här rör sig precis alla med cykel. Det blir inte heller svettigt att trampa runt eftersom staden saknar backar.

 

Cyklandets smidighet gör Amsterdam till en av världens roligaste resmål. Avstånden spelar ingen roll när du på en lite stund kan rulla från ena sidan centrum till den andra: från det bohemiska Jordan via den vackra kanalringen till trendiga De Pijp, över Amstelfloden till Amsterdam-Oost. Slutligen kan du cykla från östra Amsterdam till det gamla hamnområdet där öarna som är kända för sin moderna arkitektur ligger: KNSM, Java ja Borneo.

 

Cyklingen blir ännu enklare av att det finns ordentliga cykelleder överallt i stan och cykeluthyrningarna ligger tätt. Det är lätt att ta sig runt mellan sevärdheterna och i cykelsadeln känner du dig dessutom nästan som en riktig Amsterdambo!

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Amsterdam

Ät

Den förmånliga topprestaurangen Bak satsar på ekologiska grönsaker, etiskt fångad fisk och kött från närproducenter. Av de högklassiga råvarorna tillreds läcker mat men restaurangen har också en omedelbar och trivsam stämning. Menyn byts dagligen och viner som passar till maten har valts med skicklighet.

Upplev

På filmmuseet Eye kan du se kvalitetsfilmer och utställningar som presenterar all möjlig rekvisita i anslutning till film, dess historia och produktion. Den snygga museibyggnaden är också en populär mötesplats. Dess amfiteaterformade restaurang är som gjord för att beundra solnedgången i medan pråmar och andra båtar glider förbi längs kanalen.

Shoppa

Amsterdam är känt för sina tulpaner, men man odlar också andra blommor där. Från den härliga blomaffären Wildernis får man krukväxter och alla möjliga nyttiga och vackra tillbehör för att driva upp dem. Dessutom erbjuds kurser för dem som till exempel drömmer om ett växtterrarium eller en köksträdgård.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.