Alicante – kultur och strandsemester

Spanien

I samarbete med Mondo

Den varma vinden får palmerna att vaja och ger extra fart år den avkopplande cykelturen. Alicantes strandpromenad, Explanada de España, är belagd med färggranna marmortegel. Färden går mot den gnistrande vita sandstranden – snart får vi bada!

 

Alicante är pärlan längs Costa Blanca-kusten som ligger vid Medelhavet. Stadens landmärke är fästningen Santa Bárbara högt uppe på berget Benacantil. Från murarna har man en fin utsikt över stranden Playa de Postiguet. Kulturresenären styr mot den gotiska katedralen Santa Maria eller konstmuséet MACA, vars samlingar omfattar verk av Miró, Dalí och Picasso.

 

I Alicante är det lätt att kombinera strand- och stadssemestern. Kusten Costa Blanca är ett mångsidigt resmål, med sandstränder, kulturskatter, temaparker för hela familjen samt många högklassiga golfbanor. Dagsutfärder kan man göra till den natursköna ön Tabarca, de speciella droppstensgrottorna i Canelobre och den historiska bergsbyn Guadalest.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Alicante

Ät

Om du vill njuta av ett glas öl eller vin och alldeles särskilt läckra tapas, dyk då in på den trivsamma lilla Cerveceria Sento, som är en typisk Alicante-bar. Den livliga restaurangen har en vacker inredning och är alltid fullsatt. Ta dig fram till disken och välj tilltugg till din drink.

Upplev

Koppla av under semestern och gör en dagsutfärd till berget Serra Grossa. De gröna, låga sluttningarna utgör en perfekt terräng för vandring, jogging och cykling. Under lätta rutter kan du beundra utsikten över staden och havet. Ta med bekväma skor och vattenflaska.

Shoppa

Vid det vackra torget Gabriel Miró finns affärer och restauranger, men för vinvännen rekommenderas ett besök i vinaffären Vinart. Områdets viner är välrepresenterade. Det lokala specialvinet Fondillón är tillverkat på sent skördade Monstrelldruvor. Vinet tillverkas endast i Alicante.

Kolla tillgängligheten

Priser från

Flyg och hotell ingår

-

Samla Finnair Plus-poäng

För {price} får du:

För - får du:

-

Som introduktionserbjudande får du tre Finnair Plus-nivå- och bonuspoäng i för varje euro du betalar för din Finnair Holidays-resa. Dessutom samlar du Finnair Plus-poäng på flygresor som vanligt.

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/fi/se/information-services/baggage.