Matkustustiedotteet

TIETOA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSISTA MATKUSTUKSEEN

FINNAIR HOLIDAYS PERUU MATKAT AJALTA 15.5.–30.6.

PÄIVITETTY 23.3.2020

Koronavirustilanne, sen aiheuttamat matkustusrajoitukset ja Finnairin lentojen peruutukset vaikuttavat merkittävästi Finnair Holidays -matkoihin myös 15.5.–30.6. välisenä aikana. Finnair Holidays on jo aiemmin kertonut peruneensa matkat 13.3.–14.5. väliseltä ajalta ja keskeyttänyt matkojen myynnin 13.3.-30.6. väliseltä ajalta.

Perumme kaikki Finnair Holidays -matkat, joiden lähtöpäivä on välillä 15.5.–30.6.2020.

Muihin 1.7. ja sen jälkeen alkaviin matkoihin on tällä hetkellä voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot.

Olemme suoraan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoihin tulee muutoksia. Yhteydenotot tapahtuvat vaiheittain matkustusajankohdan mukaisessa järjestyksessä ja voivat kestää useampia päiviä ja jopa viikkoja. Matkavaraus perutetaan automaattisesti ja varauksella olevaan sähköpostiin lähtee ohjeet rahojen palauttamiseksi.

Palautuksissa tulee olemaan viiveitä, koska asiakaspalvelu on edelleen ruuhkautunut koronavirustilanteesta johtuvien muutosten vuoksi. Pyydämme, etteivät asiakkaat lähettäisi samasta varauksesta useita viestejä, koska se ruuhkauttaa asiakaspalveluamme entisestään.

Pahoittelemme asiakkaillemme tästä poikkeuksellisesta tilanteesta aiheutunutta vaivaa ja harmia.

Finnair Holidays seuraa koronavirustilannetta tiiviisti. Reagoimme kaikkiin tuleviin muutoksiin niiden edellyttämällä tavalla asiakkaidemme turvallisuuden ja lomien onnistumisen varmistamiseksi. 

UKK

Perutaanko matkani automaattisesti?

Jos matkasi lähtöpäivä on 13.3.–30.6.2020, perumme matkavarauksesi automaattisesti ja lähetämme varauksella olevaan sähköpostiin ohjeet rahojen palauttamiseksi. Huomioithan, että käsittelemme varausten peruutuksia vaiheittain ja niiden käsittelyssä sekä viestien lähettämisessä voi mennä useita päiviä ja jopa viikkoja.

Saanko useamman kuin yhden viestin?

Lähetämme matkan peruuntumisesta kaksi sähköpostia varauksella olevaan sähköpostiosoitteeseen niille asiakkaille, joiden matka on peruuntunut tältä ajalta. Automaattiviesti ilmoittaa matkan peruuntumisesta ja toinen sähköposti kertoo tarkemmat ohjeet matkan hinnan palauttamisesta. Tarkistathan myös roskapostikansion, mikäli et ole saanut molempia viestejämme.

Palautetaanko matkani rahat?

Perumme matkavarauksesi automaattisesti ja lähetämme varauksella olevaan sähköpostiin ohjeet rahojen palauttamiseksi.

Miten ja milloin matkani rahat palautetaan?

Peruutuksia ja maksuja käsitellään lähtöpäiväjärjestyksessä ja niistä lähetetään automaattisesti varauksen sähköpostiin toimintaohjeet. Palautamme matkan hinnan automaattisesti, mikäli olet maksanut maksun luottokortilla alle 60 päivää sitten.

Huomioithan, että matkan hinnan palautuksissa tulee olemaan viiveitä, koska asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Pyydämme, ettet lähettäisi samasta varauksesta useita viestejä, koska se ruuhkauttaa asiakaspalveluamme entisestään.

Palautetaanko matkani hinta täysimääräisenä?

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 13.3.-14.5., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 12.3.2020 tai sen jälkeen.

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 15.5.-30.6., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 23.3.2020 tai sen jälkeen.

Peruutuskuluiksi ei lasketa palvelu- ja muutosmaksuja eikä luottokortin käsittelymaksua, mikäli sellaisia varaukselta löytyy. Näistä mahdollisista muista kuluista voit hakea korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Olen ostanut lennon lisäpalveluita Finnairin kautta. Miten ne korvataan?

Mikäli olet ostanut lisäpalveluita lennollesi Finnairilta ja matkasi on peruttu, voit hakea hyvitystä lisäpalveluista Finnairilta. Lisätietoja: https://www.finnair.com/fi-fi/asiakastuki-ja-yhteystiedot/yhteydenottolomakkeet/palaute-ja-korvaushakemukset

Ehdin juuri perua matkani peruutuskuluilla, palautetaanko minulle peruutuskulut?

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 13.3.-14.5., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 12.3.2020 tai sen jälkeen.

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 15.5.-30.6., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 23.3.2020 tai sen jälkeen.

Sinun ei tarvitse olla siitä meihin erikseen yhteydessä.

Koskeeko matkan hinnan palautus jo aikaisemmin peruttuja matkoja, jotka olisivat ajoittuneet ajalle 13.3.–30.6.2020?

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 13.3.-14.5. ja peruutuksesi on käsitelty ennen 12.3.2020, matkan varausajankohdan mukaiset muutos ja peruutusehdot ovat voimassa. 

 Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 15.5.-30.6. ja peruutuksesi on käsitelty ennen 23.3.2020, matkan varausajankohdan mukaiset muutos ja peruutusehdot ovat voimassa.


FINNAIR HOLIDAYSIN MATKOIHIN MUUTOKSIA KEVÄÄLLÄ - TARKENTUNEET TIEDOT VIESTITÄÄN ASIAKKAILLE SUORAAN

PÄIVITETTY 16.3.2020

Yleinen koronavirustilanne, lukuisat, uudet matkustusrajoitukset sekä Finnairin tänään ilmoittamat muutokset lähiajan lentoihin tulevat vaikuttamaan merkittävästi Finnair Holidaysin matkoihin.

Perumme kaikki matkat, joiden lähtöpäivä on viimeistään 14. toukokuuta. Viestimme 14.5. jälkeisistä matkoista asiakkaillemme maaliskuun loppuun mennessä. 15.5. ja sen jälkeen alkaviin matkoihin on tällä hetkellä voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot.

Jo aiemmin, perjantaina 13.3., kerroimme matkojen keskeyttämisestä 13.3.-12.4.2020.

Olemme suoraan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoihin tulee muutoksia. Yhteydenotot tapahtuvat vaiheittain matkustusajankohdan mukaisessa järjestyksessä ja voivat kestää useampia päiviä ja jopa viikkoja. Matkavaraus perutetaan automaattisesti ja varauksella olevaan sähköpostiin lähtee ohjeet rahojen palauttamiseksi.

Palautuksissa tulee olemaan viiveitä, koska asiakaspalvelu on edelleen ruuhkautunut koronavirustilanteesta johtuvien muutosten vuoksi. Pyydämme, etteivät asiakkaat lähettäisi samasta varauksesta useita viestejä, koska se ruuhkauttaa asiakaspalveluamme entisestään. Pahoittelemme asiakkaillemme tästä poikkeuksellisesta tilanteesta aiheutunutta vaivaa ja harmia.

Finnair Holidays seuraa koronavirustilannetta tiiviisti. Reagoimme kaikkiin tuleviin muutoksiin niiden edellyttämällä tavalla asiakkaidemme turvallisuuden ja lomien onnistumisen varmistamiseksi.

UKK

Perutaanko matkani automaattisesti?

Jos matkasi lähtöpäivä on 13.3.–14.5.2020, perumme matkavarauksesi automaattisesti ja lähetämme varauksella olevaan sähköpostiin ohjeet rahojen palauttamiseksi. Huomioithan, että käsittelemme varausten peruutuksia vaiheittain ja niiden käsittelyssä sekä viestien lähettämisessä voi mennä useita päiviä ja jopa viikkoja.

Palautetaanko matkani rahat? 

Perumme matkavarauksesi automaattisesti ja lähetämme varauksella olevaan sähköpostiin ohjeet rahojen palauttamiseksi.

Ehdin juuri perua matkani peruutuskuluilla, palautetaanko minulle peruutuskulut?

Jos olet perunut matkasi 12.3.2020 tai sen jälkeen, ja matkasi lähtöpäivä on 13.3.–14.5.2020, palautamme sinulle matkan hinnan. Sinun ei tarvitse olla siitä meihin erikseen yhteydessä.

Miten toimin, jos olen tällä hetkellä Finnair Holidaysin lomalla?

Muutos ei koske kohteessa jo olevia Finnair Holidaysin asiakkaita. Mikäli olet nyt matkalla ja paluulentoosi tulee muutoksia, saat siitä tiedon Finnairilta tai Finnair Holidays -asiakaspalvelusta.

Miksi perutte lisää matkoja näin pian edellisten peruutusten jälkeen?

Koronavirustilanne, Suomen ulkoministeriön matkustustiedote sekä useiden maiden uudet matkustusrajoitukset ovat muuttuneet viikonlopun aikana, sen jälkeen, kun Finnair Holidays perjantaina 13.3. ilmoitti matkojen keskeyttämisestä 13.3.-12.4. väliseksi ajaksi. Pyrimme ennakoimaan ja viestimään asiakkaillemme matkojen muutoksista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.