Matkustustiedotteet

TIETOA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSISTA MATKUSTUKSEEN

FINNAIR HOLIDAYS PERUU MATKAT AJALTA 1.–31.7.

PÄIVITETTY 6.5.2020

Finnair Holidays on aiemmin kertonut peruneensa matkat 13.3.–30.6. väliseltä ajalta. Perumme nyt kaikki Finnair Holidays -matkat, joiden lähtöpäivä on välillä 1.–31.7.2020. Uusia varauksia voi tehdä ainoastaan matkoille, jotka alkavat aikaisintaan 1.8.2020.

1.8.2020 ja sen jälkeen alkaviin matkoihin on tällä hetkellä voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot.

Olemme suoraan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoja peruutukset koskevat. Yhteydenotot tapahtuvat vaiheittain matkustusajankohdan mukaisessa järjestyksessä ja voivat kestää useampia päiviä ja jopa viikkoja. Matkavaraus perutaan automaattisesti ja varauksella olevaan sähköpostiin lähetetään ohjeet rahojen palauttamiseksi.

Palautuksissa on viiveitä, koska asiakaspalvelu on edelleen ruuhkautunut koronavirustilanteesta johtuvien muutosten vuoksi. Pyydämme, etteivät asiakkaat lähettäisi samasta varauksesta useita viestejä, koska se ruuhkauttaa asiakaspalveluamme entisestään. 

Pahoittelemme asiakkaillemme tästä poikkeuksellisesta tilanteesta aiheutunutta vaivaa ja harmia. 

Finnair Holidays seuraa koronavirustilannetta tiiviisti. Reagoimme kaikkiin tuleviin muutoksiin niiden edellyttämällä tavalla asiakkaidemme turvallisuuden ja lomien onnistumisen varmistamiseksi.

UKK

Perutaanko matkani automaattisesti?

Jos matkasi lähtöpäivä on 13.3.–31.7.2020, perumme matkavarauksesi automaattisesti ja lähetämme varauksella olevaan sähköpostiin ohjeet rahojen palauttamiseksi. Huomioithan, että käsittelemme varausten peruutuksia vaiheittain ja niiden käsittelyssä sekä viestien lähettämisessä voi mennä useita päiviä ja jopa viikkoja.

Saanko useamman kuin yhden viestin?

Lähetämme matkan peruuntumisesta tekstiviestin ja sähköpostin varauksella olevaan päämatkustajan puhelinnumeroon ja sähköpostiosoitteeseen niille asiakkaille, joiden matka on peruuntunut tältä ajalta. Automaattiviesti ilmoittaa matkan peruuntumisesta ja toinen sähköposti kertoo tarkemmat ohjeet matkan hinnan palauttamisesta. Tarkistathan myös roskapostikansion, mikäli et ole saanut sähköpostia.

Palautetaanko matkani rahat?

Perumme matkavarauksesi automaattisesti ja lähetämme varauksella olevaan sähköpostiin ohjeet rahojen palauttamiseksi.

Miten ja milloin matkani rahat palautetaan?

Peruutuksia ja maksuja käsitellään lähtöpäiväjärjestyksessä ja niistä lähetetään automaattisesti varauksen sähköpostiin toimintaohjeet. Pankkitililtä maksetut suoritukset palautetaan ilmoittamallesi pankkitilille.   

Mikäli palautuksen käsittelypäivän ja luottokortin maksupäivän välissä on alle 60 päivää, pystymme palauttamaan maksun suoraan luottokortille. Koska palautusten käsittely on ruuhkautunut, on hyvä lähettää tilinumero meille joka tapauksessa siltä varalta, että viiveen takia 60 päivän aikaraja ehtii täyttyä ennen palautuksen käsittelyä. 

Mikäli olet maksanut Finnair plus -pisteillä, palautetaan pisteet Finnair Plus -tilillesi.  

Mikäli olet maksanut matkasi Svea-laskulla tai Svea Erämaksulla, teemme palautuksen yhteistyössä Svean kanssa. Saat Svealta joko palautuksen tai päivitetyn maksuohjelman, mikäli varaukselle on jäänyt palvelumaksuja perittäväksi.  

Huomioithan, että matkan hinnan palautuksissa tulee olemaan viiveitä, koska asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Jos siis olet jo lähettänyt tilinumerosi meille, pyydämme, ettet lähettäisi samasta varauksesta useita viestejä, koska se ruuhkauttaa asiakaspalveluamme entisestään. Sähköpostiosoitteesta finnair.holidays@finnair.com ei lähde automaattista viestin vastaanottokuittausta, mutta jokainen viesti luetaan ja käsitellään.

Lähetin tilinumeroni. Mistä tiedän, onko viestini tullut perille?

Sähköpostiosoitteesta finnair.holidays@finnair.com ei lähde automaattista viestin vastaanottokuittausta, mutta jokainen viesti luetaan ja käsitellään.

Olemme saaneet valtavan määrän meille lähetettyjä kannustavia viestejä ja vaikka emme valitettavasti ehdi vastaamaan niihin kaikkiin, luemme niistä jokaisen. Kiitos jokaisesta viestistä, ne lämmittävät mieltä erityisesti tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä. 

Mistä voin seurata palautuksien etenemistä?

Käsittelemme jokaisen varauksen yksitellen matka-ajankohdan mukaisessa järjestyksessä. Mm.  henkilökunnan määrästä ja toimitettujen tietojen oikeellisuudesta riippuen voi rahanpalautustahti vaihdella päivittäin paljonkin. Tämän takia emme halua antaa mahdollisesti virheellisiä lupauksia rahanpalautusten edistymisestä, ja tarkasta aikataulusta tiedottaminen on valitettavasti mahdotonta.

Saanko korvauksia, mikäli lomamatkani on keskeytynyt?

Jos lomamatkasi lyheni aikaistetun kotiinpaluun vuoksi johtuen Finnair Holidaysin tekemästä päätöksestä, palautamme sinulle osan matkasi hinnasta. Palautettavan maksun suuruus vastaa käyttämättä jääneitä majoitusvuorokausia ja kauttamme ostettuja käyttämättömiä lisäpalveluita. Emme palauta matkan hintaa tai osaa siitä, mikäli olet itse tehnyt päätöksen keskeyttää matkasi.

Olen ilmoittanut tilinumeroni Finnairin takaisinmaksulomakkeen kautta, tarvitseeko minun lähettää tilinumero uudelleen sähköpostitse? 

Mikäli olet jo lähettänyt tilinumerosi Finnairin takaisinmaksulomakkeen kautta, tulee sinun lähettää tilinumero uudelleen sähköpostitse. Takaisinmaksulomakkeen kautta sinulle palautetaan mahdolliset lennolle ostetut lisäpalvelut ja matkapaketin hinta palautetaan sähköpostissa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Palautetaanko matkani hinta täysimääräisenä?

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 13.3.-14.5., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 12.3.2020 tai sen jälkeen.

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 15.5.-30.6., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 23.3.2020 tai sen jälkeen.

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 1.–31.7., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 6.5.2020 tai sen jälkeen.

Peruutuskuluiksi ei lasketa palvelu- ja muutosmaksuja eikä luottokortin käsittelymaksua, mikäli sellaisia on sinulta veloitettu. Näistä mahdollisista muista kuluista voit hakea korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Mistä näen, paljonko minulle palautetaan?

Olet saanut matkavarauksestasi matkavahvistuksen päämatkustajan sähköpostiin. Matkavahvistukselta näet maksamasi matkapaketin hinnan, mahdolliset lentokenttäkuljetukset ja muut Finnair Holidaysin kautta ostetut lisäpalvelut sekä palvelu-, muutosmaksut ja luottokortin käsittelymaksun. Vahvistukselta näet myös käyttämäsi maksutavat ja niiden päivämäärät.

Palautetaanko matkani hinta minulle kerralla?

Eri maksutapojen hyvitykset saattavat tulla eri aikaan esim., jos olet maksanut osan matkastasi Finnair Plus -pisteillä. Voi pistehyvitys näkyä sinulla eri päivänä kuin muilla maksutavoilla maksettu osuus. Käyttämäsi maksutavat ja niiden ajankohdat näet matkavahvistuksesta.

Saanko rahapalautuksesta tiedon?

Rahanpalautuksesta ei sinulle tule erillistä viestiä, seuraamalla tilitietojasi näet, milloin raha on palautunut. Emme halua antaa mahdollisesti virheellisiä lupauksia rahanpalautusten edistymisestä, ja tarkasta aikataulusta tiedottaminen on valitettavasti mahdotonta. 

Olen ostanut lennon lisäpalveluita Finnairin kautta. Miten ne korvataan?

Mikäli olet ostanut lisäpalveluita lennollesi Finnairilta ja matkasi on peruttu, voit hakea hyvitystä lisäpalveluista Finnairilta. Lisätietoja: https://www.finnair.com/fi-fi/asiakastuki-ja-yhteystiedot/yhteydenottolomakkeet/palaute-ja-korvaushakemukset

Ehdin juuri perua matkani peruutuskuluilla, palautetaanko minulle peruutuskulut?

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 13.3.-14.5., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 12.3.2020 tai sen jälkeen.

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 15.5.-30.6., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 23.3.2020 tai sen jälkeen.

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 1.–31.7., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 6.5.2020 tai sen jälkeen.

Mikäli peruutus on tehty ennen yllä mainittuja päivämääriä, pätee näihin matkoihin normaalit muutos- ja peruutusehdot. 

Koskeeko matkan hinnan palautus jo aikaisemmin peruttuja matkoja, jotka olisivat ajoittuneet ajalle 13.3.–31.7.2020?

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 13.3.-14.5. ja peruutuksesi on käsitelty ennen 12.3.2020, matkan varausajankohdan mukaiset muutos ja peruutusehdot ovat voimassa.  

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 15.5.-30.6. ja peruutuksesi on käsitelty ennen 23.3.2020, matkan varausajankohdan mukaiset muutos ja peruutusehdot ovat voimassa. 

Jos matkasi alkuperäinen lähtöpäivä on välillä 1.–31.7., palautamme matkan hinnan ilman peruutuskuluja, jos matka on peruttu 6.5.2020 tai sen jälkeen. 

Mikäli peruutus on tehty ennen yllä mainittuja päivämääriä, pätee näihin matkoihin normaalit muutos- ja peruutusehdot.


FINNAIR HOLIDAYSIN MATKOIHIN MUUTOKSIA KEVÄÄLLÄ - TARKENTUNEET TIEDOT VIESTITÄÄN ASIAKKAILLE SUORAAN

PÄIVITETTY 16.3.2020

Yleinen koronavirustilanne, lukuisat, uudet matkustusrajoitukset sekä Finnairin tänään ilmoittamat muutokset lähiajan lentoihin tulevat vaikuttamaan merkittävästi Finnair Holidaysin matkoihin.

Perumme kaikki matkat, joiden lähtöpäivä on viimeistään 14. toukokuuta. Viestimme 14.5. jälkeisistä matkoista asiakkaillemme maaliskuun loppuun mennessä. 15.5. ja sen jälkeen alkaviin matkoihin on tällä hetkellä voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot.

Jo aiemmin, perjantaina 13.3., kerroimme matkojen keskeyttämisestä 13.3.-12.4.2020.

Olemme suoraan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoihin tulee muutoksia. Yhteydenotot tapahtuvat vaiheittain matkustusajankohdan mukaisessa järjestyksessä ja voivat kestää useampia päiviä ja jopa viikkoja. Matkavaraus perutetaan automaattisesti ja varauksella olevaan sähköpostiin lähtee ohjeet rahojen palauttamiseksi.

Palautuksissa tulee olemaan viiveitä, koska asiakaspalvelu on edelleen ruuhkautunut koronavirustilanteesta johtuvien muutosten vuoksi. Pyydämme, etteivät asiakkaat lähettäisi samasta varauksesta useita viestejä, koska se ruuhkauttaa asiakaspalveluamme entisestään. Pahoittelemme asiakkaillemme tästä poikkeuksellisesta tilanteesta aiheutunutta vaivaa ja harmia.

Finnair Holidays seuraa koronavirustilannetta tiiviisti. Reagoimme kaikkiin tuleviin muutoksiin niiden edellyttämällä tavalla asiakkaidemme turvallisuuden ja lomien onnistumisen varmistamiseksi.

UKK

Perutaanko matkani automaattisesti?

Jos matkasi lähtöpäivä on 13.3.–14.5.2020, perumme matkavarauksesi automaattisesti ja lähetämme varauksella olevaan sähköpostiin ohjeet rahojen palauttamiseksi. Huomioithan, että käsittelemme varausten peruutuksia vaiheittain ja niiden käsittelyssä sekä viestien lähettämisessä voi mennä useita päiviä ja jopa viikkoja.

Palautetaanko matkani rahat? 

Perumme matkavarauksesi automaattisesti ja lähetämme varauksella olevaan sähköpostiin ohjeet rahojen palauttamiseksi.

Ehdin juuri perua matkani peruutuskuluilla, palautetaanko minulle peruutuskulut?

Jos olet perunut matkasi 12.3.2020 tai sen jälkeen, ja matkasi lähtöpäivä on 13.3.–14.5.2020, palautamme sinulle matkan hinnan. Sinun ei tarvitse olla siitä meihin erikseen yhteydessä.

Miten toimin, jos olen tällä hetkellä Finnair Holidaysin lomalla?

Muutos ei koske kohteessa jo olevia Finnair Holidaysin asiakkaita. Mikäli olet nyt matkalla ja paluulentoosi tulee muutoksia, saat siitä tiedon Finnairilta tai Finnair Holidays -asiakaspalvelusta.

Miksi perutte lisää matkoja näin pian edellisten peruutusten jälkeen?

Koronavirustilanne, Suomen ulkoministeriön matkustustiedote sekä useiden maiden uudet matkustusrajoitukset ovat muuttuneet viikonlopun aikana, sen jälkeen, kun Finnair Holidays perjantaina 13.3. ilmoitti matkojen keskeyttämisestä 13.3.-12.4. väliseksi ajaksi. Pyrimme ennakoimaan ja viestimään asiakkaillemme matkojen muutoksista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.