Wien – matka kahvilakulttuurin kehtoon

Itävalta

Yhteistyössä Mondo

Wieniläiskahvilan ovi aukeaa toiseen aikaan. Wienin perinteisimmät kahvilat eivät ole juuri muuttuneet niistä päivistä, jolloin niiden marmoripöytien ääressä istuivat Freud, Egon Schiele ja muut 1900-luvun alun merkkihenkilöt. Monen postikin tuli kahvilaan.


Wienin kahviloissa kahvikupin ääressä saa ja tulee istua pitkään. Pikainen pyrähdys ei ole edes mahdollinen: siitä pitää huolen henkilökunta, joka ottaa tilauksen vastaan hitaasti ja tuo laskun vielä hitaammin. Tarjoilijat ovat wieniläisen kahvilakulttuurin kapellimestareita, jotka antavat kahvihetkelle sen kiireettömän rytmin. Lopulta kahvi kyllä tulee pöytään, mieluiten kauniilla metallisella tarjottimella sacher-kakkupalan kera.


Loma Wienissä on toki paljon muutakin kuin kahviloita. Se on palatsien, musiikin ja valssin kaupunki. Mutta missään muualla kahviloiden asema ei ole yhtä tärkeä: onhan wieniläinen kahvilakulttuuri otettu mukaan jopa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Katso kaikki tarjoukset

Yksi Euroopan kauneimmista joulukaupungeista

Wien on upea kaupunki vuodenajasta riippumatta, mutta marras-joulukuussa kaupungin valtaavat lukuisat tunnelmalliset joulumarkkinat. Katso vinkkimme ja tee upeita löytöjä!

Lue lisää

Löydä Wienin suussa sulavin Sacher

Kahvilakulttuuri on osa Wienin ydintä. Kahvilat ovat kaikkien rakastamia olohuoneita, joihin paetaan viettämään aikaa ja rentoutumaan. Katso vinkkimme Wienin parhaisiin kahviloihin ja löydä kahvikeitaat kaupungin keskeltä!

Lue lisää

Wien matkakohteena

Paras aika matkustaa Wieniin

Vaikka Itävalta on huomattavasti etelämpänä, pääkaupunki Wienin sää ja vuodenajat muistuttavat paljolti Etelä-Suomea. Kesä Wienissä on kylläkin pidempi ja kuumempi, talvi puolestaan lyhyempi. 

Wien valloittaa matkailijan joka säällä ja jokaisena vuodenaikana. Viimeistään toukokuun alussa kahvilat avaavat terassinsa ja kukkaloisto alkaa Wienin puistoissa. Hehkeinä kesäkuukausina Wienin sää suosii ulkoilmaelämää, muina vuodenaikoina kaupunkilomailijan kelpaa keskittyä Wienin valtavaan kulttuuritarjontaan.

Wienin nähtävyydet

Wien on Keski-Euroopan helmi, hienostunut suurkaupunki, jonka pitkä historia näkyy vaikuttavassa arkkitehtuurissa, loistavissa linnoissa ja ainutlaatuisissa perinteissä. Kautta maailman tunnetaan esimerkiksi uudenvuoden konsertti Wienistä, Espanjalainen ratsastuskoulu, Wienin eläintarha sekä Praterin huvipuisto maailmanpyörineen.

Wienin museotarjonta on monipuolisuudessaan vailla vertaa. Vaikka Wienin nähtävyydet ja kaupunkimiljöö henkivät historiaa monin tavoin, Wienin-matkat eivät suinkaan esittele vain menneitä aikoja. Uudistushenkinen Wien vaalii myös modernia kaupunkikulttuuria, jossa kokeilevalla taiteella on tilaa kukoistaa.

Wienin hotellit

Wien on helppo matkakohde omatoimimatkailijalle – ensin vain varataan lento ja hotelli, ja Wien tarjoaa takuulla hurmaavat matkaelämykset. Wienin asukasluku on pari miljoonaa ja koko kaupungin alue laaja, mutta Wienin karttaa ei pidä säikähtää: Innere Stadt eli ydinkeskusta on kätevä ja kompakti. Upeat nähtävyydet voi kiertää jopa kävellen. 

Wienin hotellit sijaitsevat näppärästi valtaosin ydinkeskustassa, ja etenkin vanhastakaupungista löytyy lukemattomia korkeatasoisia ja keskeisellä paikalla olevia hotelleja. Hintatasoltaan edullisemmat Wienin hotellit ovat keskittyneet suuren ostoskadun Mariahilfer Strassen tuntumaan.

Wienin joulumarkkinat

Wien on kulttuuria ja tapahtumia tulvillaan ympäri vuoden. Monen mielestä sää suosii Wienin-matkaa parhaiten keväällä. Sporttisimmat nauttivat kaupungin huhtikuusta juoksemalla Wienin maratonin.

Taianomaisin ajankohta Wienin-kaupunkilomalle alkaa kuitenkin marraskuun puolivälissä, jolloin käynnistyvät maailmankuulut Wienin joulumarkkinat. Näyttävästi valaistut sekä laadukkaita käsitöitä, koristeita, leluja ja jouluherkkuja myyvät joulutorit tarjoavat myös lapsille kiehtovaa ohjelmaa poniajeluineen ja satutaloineen. Wienin joulumarkkinat ovat jo vuosisatoja jatkunut perinne, joka houkuttelee kaupunkiin runsaasti matkailijoita. Lento ja hotelli Wienin-joulutorimatkalle kannattaa varata hyvissä ajoin.

Wienin ravintolat

Kaupunkilomat ovat loistavia tilaisuuksia tutustua erilaisiin ruokakulttuureihin, eivätkä Wienin-matkat tee poikkeusta. Wienin ravintolat tarjoavat paljon muutakin kuin itävaltalaisia herkkuja. Esimerkiksi turkkilaiset ja Lähi-Idän ruoat samoin kuin Välimeren ja Balkanin maiden keittiöt ovat oleellinen osa Wienin ravintolatarjontaa.

Jälkiruoat ja makeiset ovat aivan omaa luokkaansa – ja tietysti kahvi. Vierailu klassisessa wieniläiskahvilassa on ohittamaton elämys, joka kruunaa Wienin-matkan.

Wienin lentokenttä

Wienissä liikkuminen on vaivatonta, sillä julkinen liikenne toimii hyvin. Wienin lentokenttä Schwechat on monipuolisten kulkuyhteyksien päässä kaupungin keskustasta – juna, metro, bussi ja taksi ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Nopeimmin siirtyminen Wienin lentokentältä keskustaan onnistuu vartissa CAT-lentokenttäjunalla.

Wienin hintataso

Hienostuneen suurkaupungin maine voi luoda mielikuvan, että Wienin hintataso olisi korkea. Hotelli- ja ravintolahinnat Wienissä ovat kuitenkin yleisesti jonkin verran suomalaisia edullisempia, ja eri hintaluokkien vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Myös ostoksissa Wienin hintataso on kohtuullinen, ja trendikkäät ja klassiset vaatteet, asusteet sekä kengät ovat usein huokeampia kuin Suomessa.

Wienin ooppera

Konserttimatka Wieniin on etenkin klassisen musiikin ja oopperan ystäville täyttä juhlaa. Wienin filharmonikkojen kotisali Musikverein tai Schönbrunnin linnan puistokonsertit – juuri täällä Mozartin ja Straussin sävelmät pitää kuulla.

Tyylikkään Ringstrassen varrella sijaitseva Staatsoper Wien eli Wienin valtionooppera on maailmankuulu loistokkaasta rakennuksestaan ja oopperataiteen ehdotonta huippua edustavista esityksistään. Liput näytöksiin ovat erittäin kysyttyjä, joten samalla kun varaa lennon ja hotellin Wieniin, kannattaa hankkia myös oopperaliput. Oopperataloon voi tutustua myös opastetulla kierroksella.


Lennot Helsingistä Wieniin kestävät suoralla yhteydellä 2 tuntia 30 minuuttia. Löydä juuri sinulle sopivat lennot ja hotellit matkahaustamme!

Finnair Holidaysin matkavalikoimasta löydät monia muitakin lyhyen lentoajan päässä olevia kaupunkilomakohteita, esimerkiksi Zürichin-matkat ja Budapestin-matkat. Myös kaupunkiloma Lontoossa on hyvä vaihtoehto, jos monipuolinen kulttuurikohde kiinnostaa.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Wienissä

Hotellit Wienissä

Matkalla Itävallan pääkaupunkiin tarjoutuu tilaisuus nauttia elämysten ainutlaatuisesta runsaudesta niin kulttuurin, historiallisten nähtävyyksien kuin klassikkokahviloiden herkkujen äärellä. Ykkössuositus turistille onkin, että kannattaa valita majoitus Wienistä mahdollisimman strategisesti – itselle mieluisimpien kohteiden läheisyydestä. Hotelli Wienin keskustassa eli kehätie Ringstrassen sisäpuolella on todennäköisesti sijainniltaan kätevin, sillä kaikki on kompaktisti kävelymatkan etäisyydellä.

Finnair Holidaysin asiantuntijat ovat poimineet valikoimaamme sijainniltaan ja palveluiltaan korkeatasoiset Wienin hotellit kaupungin yli tuhannen majapaikan joukosta. Meiltä löydät varmasti sopivan hotellin Wienistä, haluatpa sitten viettää kaupunkilomaasi nähtävyyksiä ja museoita kierrellen, konserteissa käyden tai shoppaillen ja ravintolatarjonnasta nauttien.

Huippuluokan hotellit Wienin keskustassa

Jos historiallisen keskustan hienoimmat museot ja kulttuurikohteet kiinnostavat, kannattaa katsastaa Finnair Holidaysin suosikkihotellit Ringstrassen tuntumassa ja Spittelbergin museokorttelin alueella. Kiehtovaa nähtävää ja koettavaa löytyy ympäriltä joka suunnasta, ja loisteliaimmat hotellit ovat hulppeita nähtävyyksiä jo itsessään.

Jos nautinnollinen luksusloma houkuttelee, on hyvä hotellivaihtoehto esimerkiksi Grand Hotel Wien, yksi valikoimamme kruunuista. Tästä suosikkihotellistamme käyt kätevästi vaikkapa naapurikorttelissa sijaitsevassa Wienin valtionoopperassa tai viihdyt hotellin gourmet-ravintoloissa ja ylellisessä kylpylässä.

Huokeampi yöpyminen Wienissä ydinkeskustan lähellä

Laadukas ja edullinen hotelli Wienistä löytyy usein esimerkiksi kaupungin suurimman ostoskadun Mariahilfer Strassen liepeiltä. Täälläkin sijainti on mainio, sillä tämä valtakatu johtaa keskustasta aina Schönbrunnin linnaan asti. Myös läheisessä Neubaun kaupunginosassa hotellihinnat ovat edullisemmat ja Wienin ydinkeskusta on kävelymatkan tai nopean raitiovaunumatkan päässä.

Katso Finnair Holidaysin matkahausta, millaisia ovat monipuolisen valikoimamme hotellit Wienin keskustassa, ja suunnittele kiehtova kaupunkiloma mielesi mukaan. Meiltä saat sopivat lennot ja varaat hotellin Wienistä haluamallesi ajankohdalle – kaikki näppärästi yhdestä paikasta. Myös matkat muihin eurooppalaisiin suurkaupunkeihin ovat vaivattomasti valittavissa, ja jokaisessa niistä monet mainiot suosikkihotellimme. Finnair Holidaysilta löydät esimerkiksi hyvät hotellit Lontoosta ja Dublinista sekä lukuisat Prahan hotellit.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.