Vilna – matka veikeään kaupunkiin

Liettua

Yhteistyössä Mondo

Aamunkoiton portin sisällä on hämärää. Pitkä jono palvojia käy portin kätkemässä kappelissa rukoilemassa ikivanhaa, kullalla koristeltua Neitsyt Marian kuvaa. Kaikkein hartaimmat konttaavat perille. Maalauksella uskotaan olevan ihmeitä tekeviä voimia. Tunnelma on mystinen.


Aamunkoiton portti on ainoa säilynyt osa Vilnan vanhaa kaupunginmuuria. Portilta alkava pitkä ja mutkitteleva katu johtaa läpi Vilnan vanhankaupungin. Katukuvassa keskiaika kohtaa barokin loiston.


Kaupunkiloma Vilnassa kiehtoo, sillä se on Baltian pääkaupungeista aivan omanlaisensa: samaan aikaan hartaan mystinen että leikkisän boheemi. Kaupungin veikeään puoleen voi tutustua Užupiksen kaupunginosassa, jonka katuja reunustavat galleriat ja käsityöläispajat. Užupis julistautui vuonna 1997 omaksi mikrovaltiokseen, jonka kansallispäivää vietetään aprillipäivänä. Mäkisen kaupunginosan sydämenä on pieni aukio, jolla enkelipatsas toitottaa torvea. Enkeli kuvastaa taiteellista vapautta.


Vilnassa matkailijoita on vielä toistaiseksi vähemmän kuin Tallinnassa tai Riiassa, mikä luo kaupunkiin maagisen tunnelman. Vilnan hintatasokin on mukavan edullinen.

Katso kaikki tarjoukset

Vilna matkakohteena

Vilnan nähtävyydet

Liettuan pääkaupunki Vilna on käynyt läpi monivaiheisen historian, ja kaupunkimaisemassa näkyy niin keskiajan, barokin ja neuvostoajan perintöä kuin moderneja pilvenpiirtäjiä. Asukasluvultaan Helsinkiä vastaavan Vilnan nähtävyydet ja arvokkaimmat historialliset kohteet sijaitsevat vanhankaupungin alueella, ja niihin on helppo tutustua kävelykierroksella.

Vanhankaupungin viehättävillä pikkukaduilla on lukemattomia pieniä liikkeitä ja kahviloita, joissa on mukava poiketa nähtävyyksiä kierrellessä. Ihastuttavien rakennusten reunustama Linnakatu johtaa aukiolle, joka on vilnalaisille keskeinen kohtaamispaikka. Aukiota ympäröivät niin majesteetillinen tuomiokirkko eli Vilnan katedraali kellotorneineen kuin Suuriruhtinaitten palatsi, jossa toimii Liettuan historiaa esittelevä museo.

Aukion takana kohoaa kukkula, jolla sijainneesta linnoituksesta on raunioiden lisäksi säilynyt yksi puolustustorni. Gediminasin torni on Vilnan symboli, ja ehdottomasti kapuamisen tai köysiratamatkan arvoinen. Maisemat täältä yli Vilnan ovat upeat.

Jo Vilna tarjoaa matkakohteena runsaasti nähtävää, mutta lähiseudulta löytyy myös mainio päiväretkikohde. Vilnasta lyhyen junamatkan päässä sijaitseva Trakai on idyllinen pikkukaupunki, joka tunnetaan komeasta keskiaikaisesta linnastaan ja ulkoilijoiden suosimasta Galve-järven virkistysalueesta.

Vilnan hintataso, ostokset ja ravintolat

Matka Vilnaan on valuutta-asiankin puolesta mutkaton, sillä Liettuan rahayksikkö on euro. Paikallisten näkökulmasta eurovaluutta on tuonut tullessaan hintojen nousun, mutta turistille Vilnan hintataso on hyvin edullinen. Korttimaksuilla pärjää melkein kaikkialla, mutta käteistäkin kannattaa varata mukaan ainakin kauppahallissa tai toreilla asiointia varten.

Shoppailu Vilnan-matkalla onnistuu helposti jokaisena viikonpäivänä. Parhaat Vilnan ostospaikat sijaitsevat vanhankaupungin Pilies-kävelykadun sekä keskustan uudelle puolelle johtavan pääkatu Gediminon varrella ja sen sivukaduilla. Paikallista muotia ja kansainvälisiä merkkejä löytyy niin pikkuputiikeista kuin isoista ostoskeskuksista. Vaatteiden, kenkien ja asusteiden lisäksi suosituimmat ostokset Vilnan-matkalla ovat usein käsitöitä, koristeita, koruja ja meripihkatuotteita.

Kulinaristeja ilahduttaa Vilnan ravintolatarjonta, joka on laaja ja uudistuu jatkuvasti. Monet Vilnan ravintolat tarjoavat perinteistä ja konstailematonta liettualaista ruokaa, jossa arvostetaan tuoreita satokauden tuotteita. Myös kansainvälisen keittiön herkkuja on helppo löytää Vilnan ravintolalistoilta. Luomu- ja lähiruoka ovat olleet tärkeä trendi jo pitkään, samoin paikallisia pienpanimoita on Liettuassa paljon.

Varaa lento ja hotelli Vilnan-matkallesi meiltä

Kaupunkiloma Vilnassa on erinomainen vaihtoehto ympäri vuoden, sillä Vilnan sää eri vuodenaikoina ei juuri koskaan ole liian kylmä tai lämmin, eikä turistisesonki kaupungissa liian ruuhkainen. Sää Vilnassa suosii matkailijaa erityisen hyvin toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Tutustu myös muihin lokakuun matkoihimme.

Vilna sopii matkakohteena näppärästi myös lyhyeen viikonloppuvisiittiin. Lentoaika Vilnaan suoralla yhteydellä on tunti ja 15 minuuttia. Varaa matkahaustamme juuri sinulle sopiva lento ja hotelli Vilnasta ja lähde tutustumaan Liettuan hienoon pääkaupunkiin.

Niin Vilnan-matkat kuin muutkin kiehtovat Euroopan kaupunkikohteet suosikkihotelleineen, esimerkiksi Krakovan-matkat, Prahan-matkat ja Riian-matkat, löydät kaikki Finnair Holidaysin monipuolisesta lento + hotelli-valikoimasta.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Vilnassa

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.