Praha – matka oluen, taiteen ja tarinoiden kaupunkiin

Tsekki

Yhteistyössä Mondo

Tiedät tulleesi kaupunkilomalle Prahaan, kun näet jotain kummallista. Se saattaa olla katolla pyörivä valtava, punainen pääkallo tai rakennuksen ylle kohoava puusta ja lasista tehty ilmalaiva. Tai jotain aivan muuta. Prahan nykytaiteen keskuksessa DOXissa mikään muu ei ole pysyvää kuin kyky yllättää. Viikonloppu Prahassa voi olla yhtä yllättävä.

Niin kauniita kuin vanha keskusta, Kaarlen silta ja Prahan linna ovatkin, kannattaa lomamatkalla Prahassa tutustua myös lähialueisiin. Raitiovaunumatkan päässä vierekkäin sijaitsevat Holešovice ja Letná ovat Prahan kiehtovimpia nousevia kaupunginosia. Modernin taiteen keskus DOXin lisäksi alueilta löytyvät Prahan kiinnostavimmat kahvilat ja pubit, jotka ovat täynnä aitoa, prahalaista elämää.

Upea kulttuurinähtävyys Prahassa on myös modernin taiteen museo Veletržní Palác. Tšekkiläistä taidetta symbolismista surrealismiin esittelevien teosten rinnalle on aseteltu saman aikakauden pukuja, huonekaluja ja astiastoja, jotka antavat taideteoksille historiallisen kontekstin.

Katso kaikki tarjoukset

Satumaisen Prahan upeimmat joulumarkkinat

Tarunhohtoinen Praha tarjoaa upeat puitteet joulumatkailuun. Nappaa vinkkimme ja löydä parhaat joulumarkkinat ja designtorit!

Lue lisää

Prahan parhaat pubit

Olut ja tuhdin herkullinen pubiruoka – yhdistelmä, jota Prahassa on tarjolla noin joka kulmalla. Katso vinkkimme parhaisiin kortteliravintoloihin ja löydä suosikkisi!

Lue lisää

Praha matkakohteena

Prahan-matkat alkavat raatihuoneen vaiheilta

Vltava-joen varrella sijaitseva Tšekin pääkaupunki Praha on käynyt läpi monenkirjavia vaiheita. Eri aikakausien kulttuurivirtaukset ja tyylisuuntaukset näkyvät edelleen kaikkialla kaupungin kaduilla ja rakennuksissa. Prahan-matkat vakuuttavat jokaisen, että kaupunki on yksi Euroopan hienoimmista helmistä.

Lomamatka Prahassa on helppo aloittaa aivan kaupungin ytimestä. Keskipisteenä on vanhan kaupungin aukio eli Staroměstské náměsti, joka jo 1000-luvulla oli useiden kauppareittien risteys ja tunnettu markkinapaikka. Aukiota ympäröivät toinen toistaan upeammat romaanisen ja goottilaisen tyylin rakennukset. Kunnianarvoisa Raatihuoneen torni tarjoaa show’n vuodelta 1410. Astronominen kello näyttää planeettojen liikkeitä ja horoskooppimerkkejä sekä esittää tasatunnein näytöksen, jossa esiin marssivat apostolien hahmot Kuolemaa edustavan luurangon soittaessa tahtia.

Keskiajalla rakennettu Prahan vanha kaupunki, Staré Město, on Unescon maailmanperintökohde. Sen kapeilla kujilla muistuvat mieleen Prahan monet maagiset tarinat ja hurjat ihmiskohtalot. Täällä joutuivat uskonpuhdistuksen marttyyrit teloitetuiksi, ja omalaatuisen keisari Rudolf II:n hoviinsa haalimat alkemistit etsivät taikuuden avulla ikuisen elämän ratkaisua.

Prahan nähtävyydet Vltava-joen äärellä

Vanhan kaupungin ja Vltavan välissä sijaitseva Josefovin ikivanha juutalaiskaupunginosa on suosituimpia Prahan nähtävyyksiä. Historialliset synagogat ja vanha juutalainen hautausmaa tekevät vahvan vaikutuksen – mikä ihme ja onni, ettei edes natsimiehitys tuhonnut Josefovin kortteleita. Näillä kulmilla syntyi myös kaupungin ehkä kaikkein tunnetuin asukas, lähes koko elämänsä Prahassa viettänyt kirjailija Franz Kafka. Erinomainen Kafkalle omistettu museo sijaitsee Vltavan toisella puolella.

Prahan suosituin nähtävyys, loistokas Kaarlen silta johtaa vanhasta kaupungista joen yli Malá Stranaan eli Pienelle puolelle. Barokkirakennusten reunustamilla kujilla on niin paikallisten asuintaloja, hotelleja kuin lukemattomia ravintoloita ja shoppailuun houkuttelevia tunnelmallisia pikkupuotejakin. Pääkatu Nerudovaa nousemalla saapuu mahtipontiselle Hradčanyn alueelle, missä sijaitsee Prahan linna. Sen palatsien, museoiden, gallerioiden ja näkötornien keskellä maamerkkinä komeilee Pyhän Vituksen katedraali, valtaisa goottilaiskirkko, jonka rakentaminen vei lähes kuusi vuosisataa.

Nové Město -kaupunginosa eli Uusi kaupunki on sekin yli 600-vuotias. Täällä voi ihailla upeaa jugend-tyyliä esimerkiksi monissa perinteikkäissä kahviloissa. Lomamatkalla Prahassa ei kannata jättää väliin kaupungin legendaarisia oluttupia. Yksi sellainen löytyy osoitteesta Křemencova 11: tänne oluen ystävät matkaavat maistelemaan maailman vanhimman panimoravintola U Flekún omaa tummaa olutta.

Kaupunkiloma Prahassa aina ajankohtainen

Matkoja Prahaan voi mainiosti tehdä kaikkina vuodenaikoina, mutta jos haluaa liikkua ulkosalla mahdollisimman paljon, kannattaa Prahan-matkat ajoittaa kevään ja kesän vaiheille. Maaliskuusta alkaen Prahan sää alkaa olla päivisin varsin lämmin, ja etenkin pääsiäisen aika tuo terassit sekä monenlaiset tapahtumat ja esitykset kaupungin kaduille, aukioille ja puistoihin.

Kesän sää saattaa olla vaihtelevaa, ja vuoden sateisin aika Prahassa osuu yleensä touko- ja elokuun välille. Hellejaksot päättyvät tyypillisesti rajuihin ukkosiin, jotka viilentävät nopeasti lämpötilaa. Syyskuu on hyvää aikaa lähteä edullisesti Prahaan lomalle: on vielä kesäisen lämmintä ja vilkkain turistisesonki alkaa olla takana.

Lokakuu aloittaa talvikauden. Sää pysyy yleensä vielä leutona, joskin aurinko saattaa näyttäytyä vain harvakseltaan. Joulua kohden matkailijavirta Prahassa taas vilkastuu, kun joulutorit avautuvat ja loistavia konsertteja järjestetään eri puolilla kaupunkia.

Talvella lämpömittarin elohopea pysyttelee enimmäkseen parin plus- ja miinusasteen kohdalla, mutta muutaman viikon mittaiset pakkasjaksotkaan eivät ole Prahassa harvinaisia. Lunta voi sataa satunnaisesti paljonkin, mutta se häviää pian pakkasen mentyä. Tilaisuus nähdä taianomaisen kaunis, lumipeitteen koristama Praha on todennäköisin helmikuussa, sillä se on kylmin talvikuukausista.

Prahan hintataso ja ravintolat

Prahan hintataso on lomailijalle edullinen niin hotellien, ruokapaikkojen kuin julkisen liikenteen ja ostostenkin suhteen. Paikallistenkin suosimat kahvilat, oluttuvat ja ravintolat Prahassa ovat perinteikkäitä ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Gastropubit, jotka tarjoavat olutta halvoilla hinnoilla mutta lisäksi panostavat monipuolisempaan ruokatarjontaan kuin perinteiset oluttuvat, ovat nousseet suureen suosioon.

Juomarahan antaminen on tapana, mutta se kannattaa tehdä pyöristämällä summaa ylöspäin, ei jättämällä pieniä kolikoita pöydälle. 10 prosentin lisäys voi olla paikallaan, jos palvelu on ollut erityisen hyvää.

Tšekin rahayksikkö on koruna, ja paikallista valuuttaa voi kätevästi nostaa pankkiautomaatista. Käteinen on maksuvälineenä yleinen, mutta maksukortitkin käyvät liikkeissä ja ravintoloissa aivan pienimpiä pubeja, kauppoja tai kioskeja lukuun ottamatta. Myös lähimaksaminen on suosittua samaan tapaan kuin Suomessa.

Varaa lento ja hotelli Prahan-matkallesi meiltä

Lentoaika Prahaan suoralla yhteydellä on 2 tuntia 10 minuuttia. Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopiva lento ja hotelli -yhdistelmä Prahasta ja suuntaa kiehtovalle kaupunkilomalle maagisten tarinoiden Prahaan.

Niin Prahan-matkat kuin muutkin hienot Euroopan kaupunkikohteet, esimerkiksi Budapestin-matkat, Riian-matkat, Vilnan-matkat tai kaupunkilomat Berliinissä, löydät kaikki Finnair Holidaysin valikoimasta.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Prahassa

Hotellit Prahassa

Kun on hankittava majoitus Prahan-matkalle, laajaa tarjontaa katsastaessa joutuu kokemaan melkoista runsaudenpulaa. Finnair Holidays tekee etsinnästä paljon helpompaa. Katso sivustoltamme, millaisia ovat asiantuntijoidemme valitsemat suosikkihotellit Prahassa, ja voit hyvinkin löytää kaupunkilomallesi tai syyslomamatkalle juuri sopivan vaihtoehdon jo nopealla vilkaisulla.

Yöpyminen Prahassa onnistuu hyvin missä päin kaupunkia tahansa ja kaiken kokoisilla matkabudjeteilla. Erityisen edullinen hotelli Prahasta löytyy todennäköisimmin keskustan ulkopuolelta, sillä hotellihinnat Prahassa ovat sitä huokeampia, mitä etäämmällä kaupungin ytimestä ollaan. Päärautatieaseman tuntumassa sijaitseva Žižkovin kaupunginosa on hinta-laatusuhteeltaan huomioimisen arvoinen: tarjolla on majoitusta Prahankin mittapuulla edullisesti, ja silti kaupungin paraatipaikoille pääsee helposti tekemällä vain lyhyen raitiovaunumatkan.

Parhaat hotellit Prahan keskustassa

Selvää on kuitenkin, että mikä tahansa Prahan hotellisuositus neuvoo ensisijaisesti suuntaamaan mahdollisimman keskeiselle paikalle. Vanhakaupunki Staré Město, sen jatkeena oleva uudempi Nové Město, siellä etenkin vanhankaupungin läheiset osat ja I.P. Pavlovan metroaseman lähiympäristö, sekä Vltava-joen toisella puolella sijaitseva Malá Strana ovat niitä alueita, joilta parhaat hotellit Prahan keskustassa löytyvät. Liikkuminen on helppoa – Prahan upeimmat nähtävyydet ovat lähellä, ja jopa keskiaikaisten kujien täyttämästä vanhastakaupungista on hyvät kulkuyhteydet niin kaupungin muihin osiin kuin lentokentällekin.

Lähimpänä toinen toistaan kiehtovampia ostospaikkoja, kiinnostavia ravintoloita sekä monipuolista pubien, baarien ja muun yöelämän tarjontaa sijaitsevat Prahan hotellit ovat keskittyneet vanhaankaupunkiin ja keskustan uuteen, ”vain” 600-vuotiaaseen osaan. Ahkeralle shoppailijalle löytyy hyvä hotelli Prahan-matkalle varmimmin Nové Měston alueelta, sillä täällä ja varsinkin keskusaukio Václavské náměstin läheisyydessä ovat kaupungin parhaat ostosmahdollisuudet.

Prahan hotellitarjonta viehättää

Lukemattomat Prahan hotellit tarjoavat mahdollisuuden nauttia samoista eri aikakausien ja tyylisuuntausten vivahteista, joita näkyy kaupungin hienossa arkkitehtuurissa kaikkialla keskustassa. Matkailija voi valita mieleisensä hotellit Prahassa myös sen mukaan, millainen tyyli miellyttää silmää eniten – kenties art deco, barokki tai moderni design? Erilaisten teemojen ympärille suunnitellut hotellit Prahassa antavat tarjontaan vielä omaleimaisen lisänsä. Kaupungista löytyy esimerkiksi historiasta tai musiikista innoituksensa löytäneitä hotelleja.

Finnair Holidaysin matkahausta löydät erinomaiset hotellit niin Prahan vanhankaupungin alueelta kuin muiltakin keskeisiltä paikoilta. Kun suunnittelet lomamatkaa Euroopan kiehtoviin suurkaupunkeihin, tutustu Euroopan matkavalikoimaamme – matkustatpa sitten Prahaan tai haluat katsoa vaikkapa Dublinin hotellit tai hotellit Lontoossa, löydät meiltä aina laadukkaat vaihtoehdot.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.