Miami - matkat täynnä värien hehkua

Yhdysvallat

Yhteistyössä Mondo

Turkoosia, persikkaa ja pinkkiä. Mukaan silaus vaaleanvihreää. Kauniiden art deco -rakennusten reunustama Miami Beachin pääkatu, Ocean Drive, on kuin kaupungin muodon saanut väripaletti. Matkat Miamiin vievät myös menneen ajan huolettomaan tunnelmaan, kun katselet koristeellisten hotellien eteen parkkeerattuja vanhoja amerikanrautoja. Värit jatkuvat Ocean Driven vieressä hiekkarannalla. Meri kimaltaa turkoosina, ja uimavalvojien kopit koreilevat pastellisävyisinä, jokainen hieman eri värisenä ja muotoisena.

Miami Beachin värikkyys ei rajoitu pelkästään arkkitehtuuriin. Miami, Floridan kansainvälisen liike-elämän ja liikenteen keskittymä, on Yhdysvaltain trooppisin, ekstrovertein ja hedonistisin metropoli, jossa latinotunnelma elää vahvana. Tähän kaupunkiin matkailijankin on helppo rakastua.

Iltaisin Ocean Drivella syttyvät lukemattomat neonvalot, ja alueen ravintolat, baarit ja yökerhot täyttyvät elämänjanoisista. Miamiin lomalle matkustavat pääsevät hengittämään kaupungin ihanaa tunnelmaa – ja ihailemaan elämän värikkyyttä.

Katso kaikki tarjoukset

Miami matkakohteena

Milloin on paras aika matkustaa Miamiin?

Matkat Miamiin liittyvät oleellisesti rantalomailuun, ja pysyvästi lämmin ilmasto täällä Floridan Atlantin puoleisella rannikolla onkin siihen ihanteellinen ympäri vuoden. Lämpimintä, suorastaan kuuman kosteaa, sää Miamissa on toukokuun ja syyskuun välillä. Kesällä ei edes öisin Miamin lämpötila juuri koskaan laske alle 20 asteen. Talviajan kuivempi ja viileä sää Miamin tapaan tarkoittaa sekin yli 20 asteen päivälämpötiloja.

Rentoa lomaa Miamissa voi viettää monella muullakin tavalla kuin uimarannoilla, ja Miami sopii lomakohteena monenlaisille matkaajille. Romanttinen loma kahdestaan, huvitusten täyteinen Miamin-loma lasten kanssa, reppureissaajien kaupunkiloma, nautiskelijoiden trooppinen luksusmatka, golfharrastajien aktiiviloma huippukentillä – monipuolinen Miami ja muut Floridan kiehtovat nähtävyydet pitävät huolen, että kaikki taatusti viihtyvät.

Tekemistä Miamissa riittää moneen makuun

Miami on monikulttuurinen ja kansainvälinen kaupunki, mikä näkyy esimerkiksi hulppeassa ravintolatarjonnassa. Miamin ravintolat tarjoavat amerikkalaisten herkkujen lisäksi runsain määrin muun muassa eri latinokeittiöiden makuja sekä meren antimia.

Eri kaupunginosissa löytyy hyvän ruoan ystäville loistavia tilaisuuksia herkutteluun. Esimerkiksi Little Havana on kuubalaisten makuelämysten suhteen Miamin ykkösaluetta. Vilkasta yöelämää, kattoterasseja, baareja ja yökerhoja on eri puolilla kaupunkia, ja lattarirytmit houkuttelevat tanssin pyörteisiin.

Tunnetuimpia Miamin-lomakohteita ovat upeat rannat, joilla voi lekotella auringossa, uida tai nauttia vaikka surffauksesta tai purjelautailusta. Erityisesti kaupungin edustalla sijaitseva saari Miami Beach vetää rantaloman viettäjiä puoleensa. Palmurantaa reunustavalla Miami Beachin kuuluisalla pääkadulla Ocean Drivella voi ihailla rakennusten upeaa art deco -arkkitehtuuria, ja tähän näyttävään tyyliin voi tutustua myös samalta kadulta löytyvässä Art Deco -museossa.

Miami Beachin eteläkärjen ranta, valkohiekkainen South Beach on myös ostosmahdollisuuksien, ravintoloiden ja yöelämän suhteen aivan keskeinen paikka. Shoppailija voi käydä tekemässä löytöjä vain parin korttelin päässä rannalta eli Lincoln Roadilla, kaupungin tunnetuimmalla ostoskadulla. Jos Miamin matkaostokset haluaa hoitaa keskitetysti jossain kaupungin jättikokoisista ostoskeskuksista, hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Aventura Mall tai Sawgrass Mills Mall.

Jos vain aikaa riittää, Miamin-matkaan kannattaa yhdistää päiväretkiä Floridan ainutlaatuisiin kohteisiin. Evergladesin kansallispuisto, Key Biscayne, Fort Lauderdale, Cape Canaveral, Orlando – mahtavia ja monipuolisia elämyksiä. Autonvuokraus Miamista on erinomainen ratkaisu, kun haluaa nähdä mahdollisimman paljon. Autoilu on jenkkityyliin helppoa, mutta ruuhkia saattaa osua matkan varrelle.

Lento ja hotelli Miamin-matkallesi – löydät ne meiltä

Tutustu matkahakuumme ja valitse sopivat lennot ja suosikkihotellit, joiden avulla suunnittelet Miamin-loman juuri sellaiseksi kuin haluat. Miamin lisäksi valikoimaamme sisältyy toinenkin kiehtova kohde Floridassa, romanttinen ja boheemi Key West.

Finnair Holidaysin Amerikan-matkakohteet tarjoavat upeita vaihtoehtoja niin Floridan tai Havaijin palmujen katveessa kuin Kalliovuorten jylhissä maisemissa. New Yorkin -matkat ja muut suurkaupunkikohteemme USA:ssa sekä Kanadassa tarjoavat unohtumattomia matkaelämyksiä. Luonnon kauneutta tai metropolien sykettä, vaiko molempia – valinta on sinun.

Hyvä tietää kohteesta Miami

Syö

South Beachilla sijaitseva ravintola Cleo vetää asiakkaikseen kauniita ja kuuluisia miamilaisia – onhan ravintolan omistaja, Danny Elmaleh, Yhdysvaltojen kuumimpia keittiömestareita. Ravintola tarjoaa pohjoisafrikkalaistyylisiä mezejä ja mahtavia drinkkejä. Tule paikalle happy hourin aikaan tai nauti illasta vesipiippua poltellen.

Koe

Laita tanssikengät jalkaan ja suuntaa kohti Little Havannaa. Kuubalaisten kaupunginosa täyttyy nykyisin muunkin Karibian alueen ja Etelä-Amerikan maiden musiikista, ja musiikkibaareja on joka paikassa. Tanssahtele pitkin katuja ja anna salsan ja merenguen rytmien viedä mennessään!

Shoppaile

Laadukkaimmat ostokset teet Merrick Park Shopping Arcadella, jossa muun muassa Nordstromin ja Neiman Marcusin tavaratalot myyvät parhaita yhdysvaltalaisia merkkejä. Tarjolla on muotia, lastenvaatteita, taloustarvikkeita, urheiluvarusteita ja kaikkea mahdollista. Älä jätä väliin alennusmyyntiä! 

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.