Matka Maltalle – pieni saari täynnä elämyksiä

Malta

Yhteistyössä Mondo

Yhdet hurmaantuvat Maltan-lomalla temppeliritarien historiasta, toiset takuuvarmasta auringosta ja kristallinkirkkaasta merestä. Kolmannet saapuvat sukeltamaan Maltan hylyille ja luoliin. Malta on pieni saari, joka on pakattu täyteen elämyksiä.

 

Maltaa hallitsi pitkään Johanniittain ritarikunta, joka suojeli Euroopan meriteitä ottomaanien mahtavalta valtakunnalta. Ritarien lumoava historia on läsnä kaikkialla. Maltan nähtävyyksinä on ritarien linnoituksia, upeita asuinrakennuksia ja hienoja kirkkoja. Kävely pääkaupunki Vallettan kujilla on kuin aikamatka menneisiin aikoihin.

 

Maltalla on upeita muistoja myös ajalta kauan ennen Maltan ritarien aikaa. Maltan ja naapurisaari Gozon muinaiset megaliittiset temppelit kuuluvat Euroopan vanhimpiin rakennuksiin.

 

Malta sykkii kiehtovasti myös nykypäivän elämää. Elämänmeno on leppoisan välimerellistä. Kahville on aina aikaa, ja illallisella istutaan pitkään. Maltan yöelämä tempaa mukaansa.

 

Maltan-lomalla yksi asia on varma: kaikkea ei ehdi kokea yhdellä matkalla!

Katso kaikki tarjoukset

Malta matkakohteena

Matkat Maltalle eri vuodenaikoina

Matka Maltalle tarjoaa kiehtovia elämyksiä milloin tahansa. Rantaelämään keskittyvät lomamatkat ajoittuvat yleisimmin huhtikuusta lokakuuhun, ja sukeltaminen on suosittua myös talvikuukausina. Purjelautailijoille tuuliset talvipäivät ovat onnen aikaa.

Maltalla beach partyt ja klubit elävät suurinta sesonkia kesäisin, mutta erilaisia festivaaleja järjestetään ympäri vuoden. Helmi–maaliskuussa Vallettan valtaa värikäs karnevaali. Maltalla pyhäpäivät ovat vaikuttavimmillaan pääsiäisaikaan, jolloin kaupunkien kaduilla voi seurata näyttäviä kulkueita, ja kirkot ovat avoinna yötä päivää.

Matkailu Maltan ruokakulttuurin, ostosmahdollisuuksien ja lukemattomien taiteen ja arkkitehtuurin aarteiden parissa onnistuu mainiosti kaikkina vuodenaikoina. Omatoimiset lennot ja hotellit Maltalle toimivat hyvin, sillä Malta matkakohteena elää jatkuvassa sykkeessä.

Koska Maltalle kannattaa matkustaa?

Maltan-matkat ovat suosituimpia kesäkuukausina, jolloin sää on tosin erittäin kuuma ja monen mielestä korkean ilmankosteuden takia ehkä liiankin tukala. Otollisempia aikoja lomalle Maltalla voivatkin olla kevät ja syksy. Keväällä rannoilla on vielä väljempää ja majoitusvaihtoehtoja runsaasti tarjolla. Syksyllä merivesi on edelleen lämmintä, ja nähtävyydet on mukava katsastaa suurimpien matkailijajoukkojen jo poistuttua.

Maltan hintataso

Keskellä säihkyvää Välimerta sijaitseva Malta on ollut tärkeä satama- ja kauppapaikka jo foinikialaisten ajoista. Kaupankäynti ja vilkas matkailu ovat oleelliset osat pienen saarivaltion taloutta, ja Maltan hintataso on etenkin palvelujen osalta edullinen. Maltan rahayksikkö on euro.


Maltan nähtävyydet

Lomamatkat Maltalle houkuttelevat niin historian, luonnonkauneuden kuin aktiivi- ja rantaloman ystäviä. Kulttuurihistoriallisena matkakohteena Malta esittelee ainutlaatuista rakennusperintöään Johanniittain ritarikunnan lähes 300 vuotta kestäneeltä suuruuden ajalta. Pääsaari Maltan keskuksena on ylväs pääkaupunki Valletta ja sen loistokkaat palatsit, kirkot ja museot – lisänä Maltan suosituimmat uimarannat ja sykkivä yöelämä.

Naapurisaari Gozo on hieno luontokohde esimerkiksi päiväretkelle, jolla voi nauttia maisemista vaikkapa patikoiden tai ratsain. Maltan ja Gozon kalliorantojen ja hiekkarantojen reunustamat kirkasvetiset poukamat ovat todellinen uimareiden paratiisi. Malta on myös Välimeren paras sukelluskohde, ja pikkusaari Cominolta löytää Maltan-lomalla upeimmat sukellus- ja snorklauspaikat.


Hotellit Maltalla

Maltan hotellit löytyvät valtaosin pääsaarelta. Vallettan vanhassakaupungissa on niin luksus- kuin keskihintatason hotellivaihtoehtoja. Aivan Vallettan tuntumassa sijaitsevat Slieman ja St. Juliansin alueet ovat erityisen monipuolisia sekä hotellitarjonnan että ostospaikkojen, ravintoloiden ja klubien osalta.

Myös lomahuoneistoja, B&B-majoitusta ja hostelleja löytyy Maltan-matkaajille runsaasti. Gozon saarella suositun Marsalfornin lomakeskuksen hotellit tarjoavat monen hintaluokan majoitusvaihtoehtoja.


Maltan ilmasto ja sää

Malta on matkakohteena mukava ympäri vuoden, onhan maa auringonpaisteisen välimerenilmaston aluetta. Maltan lämpötila pysyttelee lähes poikkeuksetta vakaasti nollan yläpuolella. Talvikuukausien keskilämpötila on +15 astetta, heinä- ja elokuussa taas Maltan-loma sujuu kunnon hellelukemissa.

Maltan kesät ovat kuumia ja kuivia, talvet lyhyitä ja leutoja, keväät ja syksyt taas lämpimiä. Maltan ilmasto on sateisimmillaan lokakuun ja maaliskuun välisenä aikana, mutta silloinkin valtaosa päivistä voidaan viettää aurinkoisessa säässä.
 

Malta lasten kanssa

Perheiden lomakohteena Malta on erinomainen. Lapsiperheen kannattaa valita hotelli, jonka palveluihin sisältyy myös uima-allas, mutta todella hyviä ja hienohiekkaisia uimarantojakin löytää vaivatta. Lasten suosikkinähtävyyksiä Maltalla ovat esimerkiksi Splash and Fun -vesipuisto sekä Kippari-Kallen kylä.


Maltan lennot ja hotellit

Lennot Helsingistä Maltalle suoralla yhteydellä kestävät 4 tuntia. Löydä juuri sinulle sopivat lennot ja hotellit matkahaustamme!

Muita suosittuja Välimeren kohteitamme löytyy muun muassa Espanjasta. Finnair Holidaysin matkavalikoimasta voit katsoa esimerkiksi kiinnostavia lento- ja hotellivaihtoehtoja, joilla voit helposti suunnitella mieleisesi Marbellan-, Alicanten- ja Mallorcan-matkan tai vaikkapa kaupunkiloman Barcelonaan

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.