Lontoo - koko maailma yhdessä kaupungissa

Iso-Britannia

Yhteistyössä Mondo

Kuutio vai pyramidi? Miltä se näyttää sisältä? Ja mitä siellä on esillä? Tate Modernin lisärakennus Switch Housen vinokulmaista tiilitornia on kutsuttu Lontoon tärkeimmäksi uudeksi kulttuurirakennukseksi vuosikymmeniin. Lontoon-matka tarjoaa tuhdin annoksen sekä uutta että klassista kulttuuria.

Lontoo on kiistatta yksi maailman parhaista kulttuurikaupungeista, ja kulttuurin saralla on tapahtunut myös viime vuosina paljon. Tate Modernin lisäksi esimerkiksi Lontoon designmuseo on uudistunut ja kerännyt kiitosta. Lontoon klassisimmat nähtävyydet ovat valtava British Museum sekä musikaalit.

Lontoossa on aina osattu katsoa eteenpäin, mikä näkyy alati uudistuvassa arkkitehtuurissa. Aikakaudet ja mieltymykset sekoittuvat kaupungissa kiehtoviksi historiankerroksiksi. Viktoriaanisen Tower Bridgen ja keskiaikaisen Tower of Londonin takana kohoavat Cityn futuristiset pilvenpiirtäjät. Sama kerroksellisuus ja kulttuurien rikkaus näkyy Lontoon asukkaissa ja kuuluu aksenteissa ympäri kaupunkia, Lontoon ravintoloissa, pubeissa ja klubeilla. Kaupunkilomalla Lontoossa kokee koko maailman yhdessä kaupungissa.

Katso kaikki tarjoukset

Designia, tyyliä ja jouluherkkuja

Lontoon tunnelmallisilla toreilla joulun taika on kaikkialla ympärilläsi. Nappaa vinkkimme ja tee ihania löytöjä herkutellessasi paahdetuilla kastanjoilla!

Lue lisää

Löydä Lontoon parhaat iltapäiväteepaikat

Etsitkö perinteistä englantilaista teehuonetta vai modernia iltapäiväteen ihmemaata? Katso parhaat vinkit ja löydä Lontoon upeimmat iltapäiväteet!

Lue lisää

Lontoo matkakohteena

Lomamatkat Lontoon jokimaisemiin

Lontoon tarinan aloitti se tuttu porukka: muinaiset roomalaiset. Leveän Thames-joen varrelle syntyi vuoden 50 paikkeilla Londiniumin satama ja roomalaisten hallintokeskittymä, joka sijaitsi nykyisen Cityn kaupunginosan kohdalla. Thames on alusta alkaen ollut kaupungin olemassaolon edellytys, ja tänäkin päivänä Lontoon nähtävyydet valtaosin löytyvät joen tuntumasta.

Tehokas Lontoon-matkailija ottaa päiväohjelmaansa Thamesin risteilyn ja bongaa yhdellä kertaa useita merkittäviä nähtävyyksiä. Ikoninen Tower Bridge, jyhkeä Tower of London, taistelulaiva HMS Belfast, maailmanpyörä London Eye, loistelias Westminster parlamenttitaloineen ja Big Ben -kellotorneineen, englantilaisen renessanssin ja teatterin kulta-aikoja henkivä Shakespeare’s Globe – kaikki nämä peribrittiläiset kohteet sykähdyttävät jo ulkopuolelta katsoen. Jos vain aika riittää, lähempi tutustuminen kannattaa ehdottomasti.

Lontoon matkat ja muhkeat museo

Kaupunkiloma Lontooseen on matka museomaailman mekkaan, sillä tarjonta on huippuluokkaa ja mahtavan monipuolinen. Taiteen ystävä ei voi kuin hykerrellä suunnitellessaan museokierrosta: valitako klassikkoja pullisteleva National Gallery, brittiläisestä maalaustaiteesta kaiken oleellisen esittelevä Tate Britain, näkemyksellisellä nykytaiteellaan mainetta niittänyt Saatchi Gallery tai vaikuttava Tate Modern?

Ohittamaton nähtävyys on British Museum, joka jättimäisine historiallisine kokoelmineen on Britannian suurimpia kansallisaarteita. Museum of London esittelee mukaansa tempaavasti Lontoon historian satojen tuhansien vuosien varrelta omaan aikaamme asti. Ajatella, että Trafalgar Squarella temmelsi 125 000 vuotta sitten virtahepoja!

Lontoon-matkalla kannattaa suunnata Etelä-Kensingtoniin ja Exhibition Roadille, jonka varrella on vieretysten kolme museojärkälettä. Victoria & Albert Museum eli V&A vie elämysmatkalle designin sfääreihin – inhimillisen luovuuden vuosituhantinen historia on hienosti esillä. Natural History Museum ja upea lisärakennuksensa Darwin Centre on perheiden suosikkikohteita, jossa kävijä voi itsekin kokeilla luonnontieteilijän tutkimustyötä. Science Museum tutustuttaa tieteen historiaan, ilmiöihin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin myös kiehtovan interaktiivisella tavalla.

Kaupunkiloma Lontoossa: missä ainakin kannattaa käydä?

Lontoon monet näkymät ja rakennukset ovat suosittuja nähtävyyksiä ja tunnettuja lukemattomista elokuvista ja tv-sarjoista. Matkailijamagneetteja ovat esimerkiksi kuninkaallisten Buckinghamin palatsi, pääministerin virka-asunto Downing Street 10, valtakunnan pääpyhättö Westminster Abbey, barokkityylinen St Paul’s Cathedral, suurten valomainosten alla sykkivä Piccadilly Circus sekä viihteen ja iltaelämän keskus Leicester Square.

Brittiläinen intohimo puutarhanhoitoon näkyy Lontoon taidokkaasti hoidetuissa puistoissa. Lomailijan kannattaa pitää hengähdystauko poikkeamalla katuvilinästä Lontoon ihastuttaviin puistoihin. Muun muassa Hyde Park ja Kensington Gardens, Kew Gardens, Regent’s Park, St James’s Park, Holland Park ja Hampstead Heath ovat paitsi loistavia eväsretkipaikkoja, myös nähtävyyksiä itsessään.

Lontoon sää monesti mainettaan parempi

Lontoon-matkat vievät Brittein saarten leudoimpaan ja vähäsateisimpaan kolkkaan, jossa säät eri vuodenaikoina ovat suhteellisen samanlaisia. Vaikka lämpimin kesäkausi on varsin lyhyt, sää pysyy valtaosan vuodesta lauhana, ja ulkoilmaelämä Lontoon puistoissa jatkuu talvellakin. Lunta sataa Lontooseen harvoin, eikä se kovin pitkään pysy kaupungin kaduilla.

Huhtikuusta lokakuuhun sää suosii Lontoon-lomaa erityisen hyvin, sillä lämpimiä ja aurinkoisia ilmoja riittää yleensä mukavasti. Kolea sää ajoittuu tyypillisesti marras–maaliskuulle. Poikkeuksiin kannattaa silti Lontoon-matkalla varautua, onhan Lontoo sentään aika pohjoinen kaupunki. Ympäri vuoden on mahdollista, että matka-ajankohdan sää Lontoossa aiheuttaa pettymyksen tai sitten yllättää iloisesti.

Lontoon hintataso

Lontoon tenho perustuu siihen, että nähtävää ja koettavaa on valtavasti jokaiseen makuun. Valistuksen ajan kirjailija Samuel Johnson sen tiesi: “When a man is tired of London, he is tired of life.”

Lontoon-matkasta voi nauttia minkä kokoisella lomabudjetilla hyvänsä. Ruokaa ja juomaa saa niin halpis- kuin luksushinnoin, ja Lontoossa jos missä ravintolat todella tarjoavat kaiken maailman makuja.

Shoppailija viihtyy taatusti toinen toistaan kiinnostavammissa pitkien ostoskatujen liikkeissä, railakkaan värikkäillä markkinoilla sekä huipputyylikkäissä ja -laadukkaissa tavarataloissa. Ketjumyymälöissä hintataso on yleisesti edullisempi kuin Suomessa.

Lontoon lennot, hotellit ja liikenne

Kun suunnittelet matkaa Lontooseen, kannattaa hyödyntää hotellisuositustietoja, sillä valikoimaa riittää eikä umpimähkäinen valinta välttämättä osu nappiin. Lontoon hotellit eivät aina saa kehuja hinta-laatusuhteestaan – hinnat ovat yläkanttiin, rakennukset usein vanhahtavia, huoneet verraten pieniä, ja aamiainen ei läheskään aina sisälly huoneen hintaan.

Mitä lähempänä keskustaa, sitä kovempi on Lontoon hotellien hintataso. Toisaalta kannattaa muistaa, että todella laajalle levittäytyvässä Lontoossa välimatkat venähtävät helposti pitkiksi, ja kulkeminen laita-alueen edullisesta majapaikasta keskustaan ja takaisin vie väistämättä paljon aikaa.

Lontoon joukkoliikenneverkosto on erittäin toimiva, ja liikkuminen eri nähtävyyksien välillä on helppoa. Julkista liikennettä käyttävän Lontoon-matkaajan kannattaa hankkia Oyster Card tai päivälippu, sillä yksittäisten matkalippujen hinnat ovat korkeita.

Lentoaika Helsingistä Lontooseen suoralla yhteydellä on 3 tuntia 10 minuuttia. Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopivat lennot ja hotellit Lontoosta. Lontoon-matkat ja muut kiehtovat eurooppalaiset kohteet, kuten kaupunkilomat Roomassakaupunkilomat Budapestissa sekä kaikki lennot ja hotellit löydät Finnair Holidaysin valikoimasta.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Lontoossa

Hotellit Lontoossa

Kun suunnittelet matkaa Britanniaan ja etsit majoitusta Lontoossa, muista tutustua Finnair Holidaysin valikoimaan. Matkahaustamme löydät lennot ja kaupunkilomaasi parhaiten sopivat Lontoon hotellit kaikki kätevästi yhdestä paikasta.

Asiantuntijamme ovat poimineet valikoimaamme sijainniltaan keskeiset ja palveluiltaan korkeatasoiset hotellit Lontoon valtavan laajasta tarjonnasta. Finnair Holidaysin suosikkihotellit Lontoon keskustan eri alueilla ovat vain kävelymatkan päässä lukemattomista tunnetuimmista nähtävyyksistä ja loistavien kulkuyhteyksien äärellä. Ympärillä olevat tyylikkäät asuinalueet ja kauniit puistot vielä lisäävät viehätystä.

Miltä alueelta Lontoon hotelli kannattaa varata

Vaihtoehtoja valita hyvä hotelli Lontoon keskustasta on runsain mitoin, ja keskustan eri osilla on jokaisella oma luonteensa. Lontoon City ja Westminster ovat aivan kaupungin ydintä, ja heti vieressä sijaitsee useita kiehtovia kaupunginosia, kuten Bloomsbury ja Camden tai Soho, West End ja Covent Garden.

Viimeisen päälle tyylikkäät, usein historiallisesti arvokkaisiin rakennuksiin entisöidyt boutique-hotellit ovat Lontoota hienostuneimmillaan. Muun muassa Kensington on otollinen alue löytää viihtyisä ja tyylikäs majoitus Lontoossa keskeiseltä ja samalla rauhalliselta paikalta.

Joukkoliikenne toimii tässä jättikaupungissa erinomaisesti, ja hotellit Lontoon keskustassa eivät ole koskaan kaukana esimerkiksi metroasemista. Matkat Lontoon lentokentiltä keskustaan sujuvat niin ikään vaivattomasti. Jos esimerkiksi haluat siirtyä Heathrow’n lentokentältä junalla keskustaan, voi olla hyvä idea valita hotelli Lontoon Paddingtonin aseman läheisyydestä – nopeimmillaan tämä matka vie vain vartin verran.

Gatwickin lentokentältä junakyydillä tullessa ovat puolestaan hotellit Lontoon Victorian aseman tienoilla näppärästi lähellä. Victorian alue on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun tavoitteena on löytää edullinen hotelli Lontoon tunnetuimpien nähtävyyksien lähiympäristöstä.

Varaa hotelli Lontoon-matkallesi meiltä

Mitä tulee niin nähtävyyksien runsauteen kuin ostos-, ravintola- ja muun viihdetarjonnan monipuolisuuteen, Lontoo on taatusti yksi huippukohteista Euroopan matkakohteiden joukossa. Lontoo on myös erinomainen syyslomamatkakohde. Jotta matkaelämyksistä saa mahdollisimman paljon irti, on tärkeää valita laadukas ja hyvä hotelli Lontoossa hyvällä sijainnilla.

Finnair Holidaysin matkahaku on apunasi, jotta löydät täsmälleen mieleisesi hotellin Lontoon kaupunkilomaa varten.  Tutustu valikoimaamme ja katso, millaisia ovat Finnair Holidaysin suosikkihotellit eri kaupungeissa – oli sitten kohteenasi vaikka Dublin, New York tai Riika.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.