Dublin – matka irkkupubien pääkaupunkiin

Irlanti

Yhteistyössä Mondo

Matka Dubliniin paljastaa nopeasti, että Guinnessin tilaaminen on taiteenlaji. Älä luulekaan, että tuopin saisi käsiinsä saman tien. Baarimikko jättää tuopin vajaaksi, ja juoma saa odottaa tiskillä minuutin tai pari. Kahvinruskea olut alkaa kuplia ja muuttuu pikimustaksi.

Vasta sitten baarimikko laskee tuopin täyteen ja ojentaa asiakkaalle. Mutta vieläkään ei sovi hörpätä! Oluen maku paranee entisestään, kun malttaa vielä hetken odottaa. Guinness tosiaan maistuu kotimaassaan Irlannissa paremmalta kuin missään muualla.

Irkkupubeja on ympäri maailmaa, mutta Dublinissa matkatessa on pakko selvittää, millainen on oikea, aito irlantilainen pubi. Koettavaa riittää: Dublinissa on yli 700 pubia. Guinnessin ja irlantilaisten pienpanimoiden oluiden lisäksi Dublinin pubeissa pääsee nauttimaan craicista, siitä maagisesta hetkestä, kun ilonpidon tunnelma täyttää pubin. Joku tarttuu kitaraan.

Musiikki on Dublinissa läsnä kaikkialla: pubeissa musisoidaan spontaanisti keskellä iltapäivää, ja nähtävyytenäkin suosittu Temple Barin kaupunginosa on maailmankuulu katusoittajistaan. Kaupunkiloma Dublinissa viihdyttää ja ilahduttaa monella tasolla.

Katso kaikki tarjoukset

Dublin matkakohteena

Dublinin nähtävyydet

Dublinin kaduilla kulkiessa voi aistia irlantilaista elämäniloa, kuunnella taitavia katusoittajia sekä ihastella Yrjöjen aikaista kaupunkiarkkitehtuuria ja rakennusten toinen toistaan värikkäämpiä ovia. Lukuisat sillat ja Liffey-joen viehättävät rannat, kauniit kirkot ja huolella hoidetut puistot ovat niin ikään ilmaisia nähtävyyksiä Dublinin matkaajalle.

Monet kiehtovimmat Dublinin nähtävyydet löytyvät Liffeyn eteläpuolelta. Legendaarisen Molly Malonen patsas St. Andrew’s Churchin edustalla kannattaa käydä katsomassa – tästä kaunottaresta kertovan laulun kuulet kaupunkilomallasi Dublinissa taatusti monta kertaa.

Läheinen Trinity College on kuuluisa Dublinin yliopisto, jonka 1700-luvulla rakennettu kirjasto on mykistävän hieno. Täällä voi nähdä Irlannin kansallisaarteen: tiettävästi noin 1 200 vuotta vanha, koristeellinen The Book of Kells on epäilemättä maailman tunnetuin käsikirjoitus.

Dublin on monien suurten kirjailijoiden kotikaupunki. Muun muassa Oscar Wilden, W.B Yeatsin, James Joycen ja Samuel Beckettin tuotantoa ja elämänvaiheita esittelevä Dublin Writers Museum on kiinnostava nähtävyys Dublinin keskustan pohjoisella puolella.

Mitä tehdä Dublinissa?

Tunnelmallisten mukulakivikatujen korttelialue Temple Bar on trendikäs ja kuuluisa yöelämän tarjonnastaan. Pubien ja ravintoloiden lisäksi täällä on vaikka millä mitalla taidegallerioita, kiinnostavia pikkuputiikkeja ja kahviloita. Dublin on matkakohteena takuuvarma valinta kaikille elävän musiikin ystäville, ja varsinkin Temple Barissa musisointi jatkuu alkuiltapäivästä aina pikkutunneille asti.

Kaupunkiloma Dublinissa sujuu kuin siivillä myös shoppaillen, sillä ostosmahdollisuudet ovat mainiot. Dublinin hintataso vastaa pitkälti suomalaista. Temple Barin lisäksi eteläisestä keskustasta löytyvä Creative Quarter on alue, missä on runsaasti persoonallisia design- ja muotikauppoja. Isoimmat ostoskadut ovat Grafton Street, Henry Street ja O’Connell Street.

Guinnessin nauttiminen onnistuu Dublinin pubeissa kaikkialla, mutta erityisen antoisa paikka tutustua tähän mustaan kultaan on Guinness Storehouse. Seitsemänkerroksinen vanha varastorakennus tarjoaa hauskan näyttelyn, joka tekee Guinnessin tutuksi joka kantilta. Voit jopa hankkia sertifikaatin täydellisen tuopin laskemisessa.

Jos taas haluat selvittää, miten irlantilainen viski eroaa skottiviskistä, on oikea osoite Liffeyn pohjoispuolella sijaitseva Old Jameson Distillery. Vajaan tunnin opastettu kierros tässä vuonna 1780 perustetussa viskitislaamossa on hyvin suosittu, ja suositeltavaa onkin hankkia liput valmiiksi jo ennen matkaa Dubliniin.

Dublinin sää tarjoaa aina paistetta ja sadetta

Aurinkoisinta sää Dublinissa on kesäaikaan, mutta sateitakin välillä tulee – vihreän saaren ilmasto on jossain määrin arvaamaton. Talvisään kosteus voi tuntua hyvin kolealta. Matkakohteena Dublin valloittaa silti joka säällä. Esimerkiksi viikonloppu Dublinissa on mahdollista viettää mukavasti sateisimpaankin aikaan, sillä niin monet kaupungin huvituksista ja kiehtovista nähtävyyksistä eivät ole säästä riippuvaisia.

Suora lento välillä Helsinki–Dublin kestää 3 tuntia 15 minuuttia. Varaa matkahaustamme mieleisesi lento ja hotelli Dublinin-matkallesi juuri sinulle sopivan aikataulun mukaan ja lähde kaupunkilomalle hyväntuuliseen Dubliniin.

Niin Dublinin-matkat kuin muutkin valloittavat Euroopan-matkakohteet, esimerkiksi Barcelonan-kaupunkilomat tai kaupunkiloma Lontoossa, ovat kaikki valittavissasi Finnair Holidaysin monipuolisesta valikoimasta. Valikoimastamme löydät myös monipuoliset rantalomat sekä mm. vinkkejä Euroopan-matkailuun – varaa lento ja hotelli Finnair Holidaysilta jo tänään!

Finnair Holidays -suosikkihotellit Dublinissa

Hotellit Dublinissa

Puolen miljoonan asukkaan Dublinissa moni matkailija huomaa, että kaupunki tuntuu jo ensivaikutelmalla viihtyisältä ja helposti lähestyttävältä. Myös mukava majoitus Dublinin hotellitarjonnasta on helppo löytää. Erityisen kätevästi se onnistuu Finnair Holidaysilla. Matkahaustamme löydät sekä lennot että kaupunkilomaasi parhaiten sopivat hotellit Dublinista kaikki yhdestä paikasta, ja voit joustavasti päättää matkasi pituuden.

Dublinin keskustassa kaikki vierailijan kannalta oleellinen – niin nähtävyydet, pääkadut ja ostospaikat kuin ravintolat, pubit sekä puisto- ja huvittelualueet – on miellyttävästi kävelymatkan päässä. Dublinin hotellisuositukset neuvovatkin yleensä, että kannattaa varata hotelli Dublinin keskustasta, niin liikkumista ei tarvitse juuri miettiä lentokenttämatkoja lukuun ottamatta. Sama liikkumisen vaivattomuus painottuu myös Finnair Holidaysin valikoimassa, ja suosikkihotellimme Dublinissa sijaitsevat keskeisillä paikoilla keskustassa.

Dublinin hotellit Liffey-joen molemmin puolin

Hotellit Dublinin keskustassa sijaitsevat molemmilla puolilla kaupunkia halkovaa Liffey-jokea. Pohjoispuolella suurin hotellien keskittymä löytyy valtakatu O’Connell Streetin tuntumasta, eteläpuolella taas suuren ostoskadun Grafton Streetin ja viihdetarjonnastaan kuuluisan Temple Barin alueen tienoilta. Myös lentokenttäbussit kulkevat näille molemmille pääkaduille, joten näillä seuduilla Dublinissa ollaan todellakin lähellä kaikkea.

Joen eteläpuolella sijaitsee suuri osa Dublinin hienoimmista kohteista, muun muassa Trinity College -yliopisto, Christ Church -katedraali ja St. Stephen’s Greenin puisto. Viehättävät Ballsbridgen ja Sandymountin alueet ovat myös keskeisiä Dublinin hotellitarjonnassa. Edullinen hotelli Dublinista voi löytyä esimerkiksi Temple Barin alueelta, jolloin sijaintikaan ei juuri voisi olla keskeisempi.

Tutustu matkahakuumme ja varaa hotelli Dublinista

Yöpyminen Dublinissa ei ole pulma eikä mikään, kun valitset hotellin Finnair Holidaysin valikoimasta. Asiantuntijoidemme poimimat suosikkihotellit Dublinissa ovat sijainniltaan ja palveluiltaan laadukkaita, ja löydät varmasti juuri sinun lomasuunnitelmaasi sopivan vaihtoehdon.

Suuntaatpa kaupunkilomallasi minne päin Eurooppaa tahansa, matkahakumme on aina loistava apu matkan suunnittelussa ja varaamisessa. Finnair Holidaysilta löydät hyvät hotellit niin Dublinista kuin vaikkapa Vilnasta tai Lontoosta. Tutustu myös Etelä-Euroopan matkavinkkeihimme,  rantalomasisältöihimme sekä syyslomamatkasuosituksiimme.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.