Dubai – matka keskelle kimallusta

Arabiemiirikunnat

Yhteistyössä Mondo

Dubaihin matkustaminen saa kokemaan lukemattomia hämmästyksen hetkiä. Suu loksahtaa väkisinkin auki, kun lentokoneen lähestyessä määränpäätä ikkunanäkymään ilmestyvät karulta aavikolta nousevat Dubain pilvenpiirtäjät ja siniseen Persianlahteen työntyvät palmujen muotoiset tekosaaret.

Dubai on yhtä kuin loma modernien ihmeiden ja superlatiivien kaupungissa. Dubaista löytyvät maailman korkein pilvenpiirtäjä, suurin ostoskeskus ja maailman erikoisimmat tekosaaret.

Dubai on matkakohteena samaan aikaan yhtäältä aivan omanlaisensa, toisaalta se kokoaa muiden kohteiden parhaat palat yhteen paikkaan. Dubain-matkat tarjoavat tilaisuuden viettää yhdellä kertaa sekä kaupunki- että rantalomaa, shoppailla ja käydä huvipuistoissa, kokea aavikon tunnelmaa ja herkutella erinomaisissa ravintoloissa.

Ja mikä parasta: Dubai on turvallinen ja lähellä. Vajaan seitsemän tunnin lento Euroopasta vie Dubain lomalle takuuvarmaan aurinkoon ja lämpöön, eikä muutaman tunnin aikaero aiheuta ongelmia.

Katso kaikki tarjoukset

Dubai matkakohteena

Hulppeat lomamatkat Dubaihin ja muihin emiraatteihin

Dubaissa aurinko paistaa lähes aina ja mahdollisuuksia upeisiin matkakokemuksiin on loputtomasti. Pilvenpiirtäjien lomassa voit nähdä samassa katukuvassa ohikiitävän Ferrarin ja perässä tallustelevan kamelin. Dubaissa moderni maailma kohtaa aavikon paimentolaisperinteet.

Dubain lähellä sijaitsevat muut Arabiemiirikunnat Abu Dhabi ja Sharjah ovat molemmat päivämatkan arvoisia, jos haluaa vaihtelua rantaelämään tai täydennystä Dubain elämyksille.

Dubain nähtävyydet aivan omaa kokoluokkaansa

Matkat Dubaihin ovat tulvillaan nähtävyyksiä ja mainioita shoppailupaikkoja. Paikalliset basaarit eli soukit houkuttelevat kiertelemään ja tekemään hienoja tuliaislöytöjä. Maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall tekee vaikutuksen: 1 200 myymälän määrä on uskomaton. 

Dubai Mallista kohoaa korkeuksiin maailman korkein rakennus Burj Khalifa, jolla on mittaa peräti 830 metriä ja kerroksia 163. Sen 148. kerroksen näköalatasanteella voi ihailla Dubaita lähes pilvenhattaroiden tasalta. Kirkkaalla säällä maisema jatkuu silmänkantamattomiin. Burj Khalifan puolestaan sanotaan näkyvän jopa 120 kilometrin päästä katsottuna. Pilvenpiirtäjän juurella Dubai Fountain tanssittaa musiikin tahdissa värikkäitä ja valtavia vesipatsaita. Melkein kuin Las Vegasin suihkulähteet – paitsi että Dubai Fountain on maailman suurin, totta kai.

Monipuolista nautiskelua Dubain-matkalla ja lähiympäristössä

Dubaissa luksus on arkipäivää ja hyvänä esimerkkinä tästä on Burj Al Arab, omien sanojensa mukaan maailman ainoa seitsemän tähden hotelli. Burj Al Arab sijaitsee Jumeirah Beachin kupeessa omalla pienellä tekosaarellaan ja on yksi Dubain nähtävyyksistä. Vierailulle pääseminen edellyttää kuitenkin majoittumista, tai ainakin pöytävarausta johonkin sen huippuravintoloista. 

Jumeirah Beachillä on hyvät ostosmahdollisuudet, ja rantaravintolat tarjoavat upeat puitteet gourmet-elämyksille ulkoilmassa. Rannalla voi nauttia Dubain lomasta seesteisimmillään – riisua kengät ja kahlata Arabianmeren lämpimässä turkoosinvärisessä vedessä, pehmeän hiekan hyväillessä jalkoja. 

Toinen matkailijoiden suursuosikki, Abu Dhabi, sijaitsee noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Dubaista lounaaseen. Hieman lähempänä koillisen suunnassa on Sharjah. Sharjah on taiteen ja kulttuurin keidas, ja sen merkittäviä nähtävyyksiä on upea historiallinen keskusta. Joka toinen vuosi järjestettävä taidefestivaali Sharjah Biennial sekä vuosittain maaliskuuhun ajoittuva Art Dubai kokoavat tänne arabimaailman ja Pohjois-Afrikan nykytaiteen ykkösnimet sekä taiteen ystävät ympäri maailman.

Dubain lomasää: taatusti aurinkoa

Matkustaminen Dubaihin kesällä tai vaikka lokakuussa pakoon Suomen pimenevää syksyä on aina ajoituksen puolesta suotuisaa. Auringonpaistetta riittää ympäri vuoden.

Dubain sää on talvella lämmin ja kesällä kuuma. Kovinta kuumuutta välttelevälle paras aika Dubain-matkalle on marraskuusta maaliskuuhun, jolloin Dubaissa on talvi ja sää miellyttävän lämmin ja kuiva. Jos tavoitteena on matkustaa Dubaihin mahdollisimman edullisesti, kannattaa matka varata vilkkaimpien sesonkien, kuten joulun ja uudenvuoden, ulkopuolelta. 

Pakkaa mukaan mukavaa ja käytännöllistä niin kaupunkimatkailuun kuin rantalomailuun sopivaa vaatetusta, myös huomioiden kulttuuriin ja uskontoon liittyviä pukeutumissääntöjä.

Dubain hintataso ja käytännön tietoa

Dubai on hintatasoltaan hieman Suomea kalliimpi. Luksushotellit tarjoavat lomailijalle runsaasti hemmottelumahdollisuuksia. Ravintolat, pääsymaksut museoihin ja julkinen liikenne ovat Suomen hintatasoon tottuneelle hieman hintavampia. Taksit taas ovat Dubaissa suhteellisen halpoja.

Shoppailu onnistuu mainiosti, ja isoista ostoskeskuksista löytää niin paikallisia tuotteita kuin kansainvälisiä luksusbrändejä. Ruokapaikoissa juomarahan antaminen kuuluu asiaan. Dubain rahayksikkö on Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien dirham (AED).

Dubai on hyvin länsimainen arabimaa, ja matkailija voi vaivattomasti nauttia suurkaupungin tunnelmasta. Vaatetuksella on suotavaa osoittaa kunnioitusta paikalliskulttuuria kohtaan. Rannoilla voi hyvin olla uimapuvussa, mutta muualla kaikkien on toivottavaa pukeutua olkapäät ja nilkat peittävästi. 

Työviikko Dubaissa ajoittuu sunnuntaista torstaihin, ja viikonloppua vietetään perjantaina ja lauantaina. Tämä vaikuttaa moneen asiaan, erityisesti liikenteeseen, koska viikonloppuisin kaupungissa voi liikkua autolla vapaammin. Dubain metro on myös kätevä ja siisti.

Lento ja hotelli Dubain-matkallesi Finnair Holidaysilta

Lentoaika Dubaihin on noin 7 tuntia. Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopiva lento ja hotelli Dubaista ja lähde kiehtovalle matkalle aurinkoiseen Dubaihin.

Myös muut hienot matkat Lähi-itään, muun muassa Tel Avivin -kaupunkilomat, sekä Aasian lomakohteet kuten Balin-matkat löydät kaikki Finnair Holidaysin valikoimasta.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Dubaissa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.