Alicante – kulttuuria ja rantalomaa

Espanja

Yhteistyössä Mondo

Lempeä tuuli huojuttaa palmuja ja antaa mukavasti vauhtia leppoisaan pyöräretkeen. Alicanten rantapromenadi, Explanada de España, on päällystetty värikkäillä marmoritiilillä. Tie vie kohti valkeana hehkuvaa hiekkarantaa – kohta päästään uimaan!

Alicante on Välimeren rannalla sijaitsevan Costa Blancan rannikon helmi. Kaupungin maamerkki on Benacantilin vuoren huipulle rakennettu Santa Bárbaran linnoitus. Muureilta aukeaa näkymä suositun Playa del Postiguet -rannan ylitse. Kulttuurimatkailija suuntaa goottilaistyyliseen Santa Marian katedraaliin tai taidemuseo MACA:an, jonka kokoelmiin kuuluu Mirón, Dalín ja Picasson teoksia.

Alicantessa on helppoa yhdistää rantaloma ja kaupunkiloma. Costa Blancan rannikko on monipuolinen matkakohde, josta löytyy hiekkarantojen ja kulttuuriaarteiden lisäksi koko perheen teemapuistoja ja useita tasokkaita golfkenttiä. Päiväretkien kohteiksi sopivat luonnonkaunis Tabarcan saari, Canelobren erikoiset tippukiviluolat, sekä Guadalestin historiallinen vuoristokylä.

Katso kaikki tarjoukset

Satumaisia linnoja ja puistoja

Alicante tarjoaa näkymiä, joita muualta et löydä. Vieraile esimerkiksi upeassa Santa Bárbaran linnassa tai vietä päivä palmupuistossa – katso parhaat vinkkimme nyt!

Lue lisää

Alicante matkakohteena

Alicanten nähtävyydet

Valencian itsehallintoalueeseen kuuluva Alicante metropolialueineen on väkiluvultaan Espanjan kahdeksanneksi suurin kaupunki. Alicantessa on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma, siellä viihtyvät kaikenikäiset ja -kokoiset matkaseurueet, ja harrastus- ja nautiskelumahdollisuuksia riittää golfista kartingiin ja kulinarismista kulttuuriin.

Alicanten huvivenesataman vierestä alkava Playa del Postiguet on lähes kilometrin pituinen hiekkaranta. Sitä myötäilee kävelijöiden ja lenkkeilijöiden suosima, monien terassien ja lasten leikkipaikkojen reunustama puistobulevardi. Rannalla viihtyvät niin paikalliset kuin turistit ympäri vuoden. Vaikka kaupungin edustalla ollaankin, merivesi on ilahduttavan puhdasta.

Vielä mittavampi ja hienohiekkaisuudestaan maankuulu Alicanten hiekkaranta on keskustasta kuuden kilometrin päässä sijaitseva San Juan. Sen läheisyydessä toimii golfin ystävien tuntema Alicante Golf, jonka haastavan ja mielenkiintoisen kentän on suunnitellut legendaarinen Seve Ballesteros.

Alicanten päänähtävyys on 166 metriä korkean Monte Benacantilin laella sijaitseva Castillo de Santa Bárbara. Linnake on perua ajalta, jolloin maurit hallitsivat Iberian niemimaata, ja sen pitkä ja värikäs tarina eri valloittajien tukikohtana ulottuu 800-luvulta 1700-luvulle. Linnakkeen yhteydessä toimiva Alicanten museo kertoo kaupungin vaiheista eri vuosisatoina. Ympärillä levittäytyvässä Ereta-puistossa on mainioita levähdys- ja näköalapaikkoja sekä viihtyisä ravintola.

Alicanten vanhassakaupungissa toimiva nykytaiteen museo MACA esittelee merkittävää 1900-luvun espanjalaisen taiteen kokoelmaa. Kaupungin vanhimpaan, 1600-luvulta peräisin olevaan rakennukseen luotu museo on hieno nykyarkkitehtuurin taidonnäyte.

Muutaman kymmenen kilometrin päässä Alicantesta sijaitsee pieni Tabarcan saari, jonne tekee Alicanten matkalla kätevästi päiväretken kaupungin satamasta lähtevällä laivalla. Tabarcan vetonauloja ovat upeat rannat ja luonto sekä esimerkiksi purjelautailumahdollisuudet. Ruokapaikoissa voi herkutella grillatuilla merenelävillä.

Samanmittaisen mutta Alicantesta sisämaahan suuntautuvan matkan päässä sijaitsee toinen kiinnostava päiväretkikohde. Elche on ikivanhaa iberialaista alkuperää oleva kaupunki, jolla on ainutlaatuinen, Unescon maailmanperintökohteeksikin nimetty nähtävyys: Jardín Huerto del Cura, Euroopan suurin palmumetsä.

Costan Blancan suosituimpia historiallisia nähtävyyksiä on Guadalestin jokilaaksoa ympäröivään vuoristoon rakennettu kylä, El Castell de Guadalest. Vuoristokylää jo maurilaisajalta 1000-luvulta alkaen turvannut linnake L’Alcozaiban eli San José, kalliojyrkänteellä nököttävä Alcalá-torni sekä pienten kujien ja aukioiden varrelta löytyvät putiikit, käsityölaispajat ja ravintolat houkuttelevat Guadalestiin vuosittain noin 2,5 miljoonaa vierailijaa.
 

Alicanten sää

Costa Blancan ilmasto on lämmin ympäri vuoden, ja talvellakin joulu–maaliskuussa päivälämpötilat yltävät lähes +20 asteeseen. Kesäkausi alkaa huhtikuusta ja jatkuu syys- tai lokakuulle, ja paahteisimmat hellesäät ajoittuvat heinäkuun loppupuolelle ja elokuuhun. Rantalomaa Alicantessa on otollisinta viettää kesäkaudella, jolloin toukokuulta aina syyskuun loppupuolelle riittää +25–30 asteen säätä ja reilusti yli +20-asteisia uimavesiä meressä.

Alicantessa on keskimäärin vain 35 sadepäivää vuodessa ja aurinkoista säätä puolestaan yllin kyllin, myös syksyllä ja talvella. Talvipäivinäkin on tyypillisesti T-paitakeli, ravintoloiden ja kahviloiden terassit avoinna, ja sää suosii niin nähtävyyksissä kiertelyä kuin liikuntaharrastuksia. Rannoillakin viihdytään ainakin aurinkoa ottamassa, ja jotkut myös uivat alle +15-asteisessa meressä.

Alicanten hintataso ja käytännön tietoa

Kohtuulliset hinnat niin majoituksessa, ruokailussa kuin shoppailussa ovat Alicanten matkailuvaltteja. Alicanten hintataso on selvästi suomalaista edullisempi. Hyviä tuliaisostoksia, kuten vaatteita, kenkiä ja asusteita, on helppo löytää sopuhinnoin.

Alicanten vanhankaupungin pienet liikkeet ovat siestan aikaan klo 14–17 suljettuja; uudemmalla puolella taas kaupat, tavaratalot ja ostoskeskukset ovat avoinna koko päivän iltamyöhään asti. Costa Blancalla onnistuu shoppailu myös sunnuntaisin, mutta joulunalusaikaa lukuun ottamatta Alicanten myymälät valtaosin ovat sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kiinni.

Espanjan valuutta on tuttu euro. Maksukortit käyvät yleisesti, mutta käteistäkin Alicanten matkalle kannattaa varata esimerkiksi kauppahallissa tai pienissä kaupoissa asiointia varten.

Lentoaika Alicanteen suoralla yhteydellä on 4 tuntia 25 minuuttia. Löydä juuri sinulle sopivat Alicanten lennot ja hotellit matkahaustamme!

Finnair Holidays -suosikkihotellit Alicantessa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.