Vilken typ av mask ska jag ha på mig under ombordstigningen och flygresan? Är det obligatoriskt att bära mask under hela flygningen? | Finnair Finland
Vanliga frågor

Vilken typ av mask ska jag ha på mig under ombordstigningen och flygresan? Är det obligatoriskt att bära mask under hela flygningen?

Du måste ha på dig ett munskydd som täcker munnen och näsan från ombordstigning tills du lämnar flygplanet. Munskyddet kan vara ett kirurgiskt munskydd, ett FFP2- eller FFP3-munskydd utan ventil eller en annan typ av ventilfritt munskydd enligt motsvarande standarder (N95). Observera att vi inte accepterar munskydd tillverkade av tyg, ansiktsskydd, munskydd med ventil eller sjalar som används som munskydd, eftersom de tillåter att luft strömmar ut och inte ger ett jämförbart skydd. Ta med egna munskydd till flygen. Barn under sju år behöver inte bära munskydd. Observera dock att på våra flyg till/från USA måste alla passagerare över två år bära munskydd. Du kan ta av munskyddet medan du äter eller dricker under en begränsad tid.

Här hittar du fler tips om hur du använder en mask.

Gå till sidan: Vilken typ av mask ska jag ha på mig under ombordstigningen och flygresan? Är det obligatoriskt att bära mask under hela flygningen?