Vilken typ av munskydd ska jag ha på mig under ombordstigningen och flygresan? Är det obligatoriskt att bära munskydd under hela flygresan? | Finnair Finland
Vanliga frågor

Vilken typ av munskydd ska jag ha på mig under ombordstigningen och flygresan? Är det obligatoriskt att bära munskydd under hela flygresan?

Från och med den 25 april behöver du inte längre bära munskydd på Finnair-flyg, såvida det inte krävs av myndigheterna på din destination eller i avreselandet. Kontrollera kraven för munskydd i avrese- och destinationslandet innan resan. Det finns en lista över länder som kräver munskydd på sidan Reseuppdateringar.  

På flyg där det är obligatoriskt att bära munskydd måste du bära munskydd under hela flygresan. Du kan ta av munskyddet under en begränsad tid medan du äter eller dricker. Vi ber dig att ta med egna munskydd på flygen. Kontrollera kraven för de specifika typerna av munskydd på de lokala myndigheternas webbplatser.

På alla andra Finnair-flyg är det frivilligt att bära munskydd för både besättningen och kunderna. Du kan naturligtvis välja att bära munskydd när du flyger. FFP2- och FFP3-munskydd har visat sig ge utmärkt skydd, även om andra runt omkring dig inte bär munskydd. 

Det är också bra att besöka vår sida Säkra resor under corona, där du hittar all relevant information du behöver. 

Gå till sidan: Vilken typ av munskydd ska jag ha på mig under ombordstigningen och flygresan? Är det obligatoriskt att bära munskydd under hela flygresan?