Finnair Lounger på Helsingfors-Vanda flygplats | Finnair Finland

Finnair Lounger på Helsingfors-Vanda flygplats

På grund av coronavirus är våra lounger på Helsingfors Vanda flygplats för närvarande stängda. Finnair Lounge i Schengenområdet öppnar igen den 25 augusti 2021. Health and safety measures

Res utan krångel och stress. Lugn och ro en stund. Är det inte just det du förväntar dig när du fördriver några timmar på en flygplats? Våra tre lounger på Helsingfors-Vanda flygplats är en perfekt plats oavsett om det är en kort mellanlandning eller om du har längre tid på dig att använda våra tjänster.

Finnair Lounger på Helsingfors-Vanda flygplats

Våra lounger på Helsingfors-Vanda flygplats kombinerar nordisk design, atmosfär och gästfrihet och bjuder in dig att tillbringa en lugn stund utan krångel före flygresan. Vi har tre lounger på Helsingfors-Vanda flygplats – Finnair Lounge på sidan för länder inom Schengen och Finnair Business Lounge och Finnair Platinum Wing på sidan för länder utanför Schengen på flygplatsen.

Oavsett om du vill njuta av en delikat måltid, ta en snabb kopp kaffe, fortsätta arbeta, duscha före flygresan eller bara luta dig tillbaka och koppla av, hittar du en perfekt plats i våra lounger. Det finns också områden som är särskilt utformade för familjer för att ge dig en avkopplande start på dina äventyr. Vi ser fram emot att träffa dig i våra lounger snart!

Finnair Lounge i området för länder inom Schengen

Skulle det inte vara härligt att börja resan genom att bara luta sig tillbaka, njuta av en god måltid och se på när planen lyfter och landar? Vår lounge på sidan för Schengen-länder på Helsingfors-Vanda flygplats ger din resa lite nordisk touch med sina ljusa utrymmen, bekväma designklassiker och läckra, säsongsbetonade smaker från köket. Det finns sittplatser för 320 gäster i loungen med ett separat arbetsområde, ett relaxområde med Neurosonic-stolar för återhämtning och ett lekområde för barn. Det finns även två privata duschrum. Dessutom finns det stora fönster med unik utsikt över flygplatsen. Loungen ligger vid gate 22 och är för närvarande tillfälligt stängd.

Affärstjänster:

 • arbetsområde
 • utskriftsmöjligheter
 • kostnadsfri tillgång till internet
 • tidningar och tidskrifter
 • skåp.

Mat och dryck

 • Säsongsbetonade, färska nordiska ingredienser och välbalanserade smaker. Det hoppas vi att du får på din tallrik när du besöker vår lounge. Vår meny vill fånga och återspegla den fräscha och naturliga känslan i norr.
 • Vi serverar varm frukost fram till kl. 10.30. Under resten av dagen har vi en generös buffé med sallader, varmrätter, soppa, snacks och desserter samt ett brett urval av varma drycker och läskedrycker samt alkoholhaltiga drycker. Menyn ändras regelbundet för att erbjuda dig variation om du reser med oss ofta.

Tillgång

 • Finnair Lounge på flygplatsens sida för Schengen-länder är tillgänglig när ditt flyg avgår samma dag från Schengen-området och trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • Alla med Finnairs Business Flex- och Business Classic-biljetter och Finnair Plus Platinum Lumo-, Platinum- och Gold-medlemmar är välkomna till loungen utan kostnad. Som Finnair Plus Platinum Lumo-medlem kan du ta med dig fyra gäster. Om du har ett Finnair Plus Platinum- eller Gold-kort kan du ta med dig en gäst. Gäster måste resa med flyg som trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • Dessutom kan oneworld Emerald- och Sapphire-kortinnehavare kostnadsfritt ta del av våra loungetjänster tillsammans med en gäst. Gästen måste resa med ett flyg som trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • Finnair Plus Platinum Lumo-, Platinum-, Gold- och Silver-medlemmar kan köpa Finnair Lounge-pass i Finnair Shop.
 • Tillgång till loungen kan också köpas under tid då det är låg belastning via Hantera bokning eller vår kundtjänst, eller i loungens reception.
 • Observera att kunder under 18 år kan besöka loungen tillsammans med en vuxen.
Köp loungetillträde

Finnair Business Lounge i området för länder utanför Schengen

I den helt uppgraderade Finnair Business Lounge finns det 450 sittplatser och säkerligen något för alla. Du kan stanna till för en kopp kaffe i snabbkaffeområdet eller njuta av en av våra signaturdrycker i baren. Vardagsrummet med mysiga soffor och fåtöljer är perfekt för att prata och umgås, medan sittplatserna med skärmar och en privat telefonkiosk ger dig avskildhet när du arbetar. Om du reser med familjen och letar efter en lugn miljö hittar du den i familjeområdet. I det öppna köket kan du se våra kockar som lagar utsökta måltider. Det finns även duschar tillgängliga. Finnair Business Lounge ligger i området för länder utanför Schengen nära gate 52 och är för närvarande tillfälligt stängd.

Affärstjänster:

 • sittplatser med el- och USB-uttag
 • privat telefonbås
 • utskriftsmöjligheter
 • kostnadsfri tillgång till internet
 • tidningar och tidskrifter
 • skåp.

Mat och dryck

 • Säsongsbetonade, färska nordiska ingredienser och välbalanserade smaker. Det hoppas vi att du får på din tallrik när du besöker vår lounge. Vår meny vill fånga och återspegla den fräscha och naturliga känslan i norr, men lånar också utsökta smaker från Asien.
 • Vi serverar varm frukost mellan kl. 05.30 och 10.30. Under resten av dagen fram till midnatt har vi en generös lunch- och middagsbuffé med sallader, varmrätter, soppa, snacks och desserter samt ett brett urval av varma drycker och läskedrycker samt alkoholhaltiga drycker. Vi erbjuder alltid kött, fisk och vegetariska alternativ och menyn ändras regelbundet för att erbjuda dig variation.

Tillgång

 • Finnair Business Lounge på flygplatsens sida för länder utanför Schengen är tillgänglig när ditt flyg avgår samma dag från området för länder utanför Schengen och trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag. Tillgången kan vara begränsad under tider med hög belastning.
 • Alla med Finnairs Business Flex- och Business Classic-biljetter och Finnair Plus Platinum Lumo-, Platinum- och Gold-medlemmar är välkomna till loungen utan kostnad. Som Finnair Plus Platinum Lumo-medlem kan du ta med dig fyra gäster. Om du har ett Finnair Plus Platinum- eller Gold-kort kan du ta med dig en gäst. Gäster måste resa med flyg som trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag
 • oneworld Emerald- och Sapphire-kortinnehavare kan kostnadsfritt ta del av våra loungetjänster tillsammans med en gäst. Gästen måste resa med ett flyg som trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • Finnair Plus Platinum Lumo-, Platinum-, Gold- och Silver-medlemmar kan köpa ett Finnair Lounge-pass i Finnair Shop. Finnair Plus Basic-medlemmar kan köpa en loungekupong för tid med låg belastning i Finnair Shop.
 • Tillgång till loungen kan också köpas under tid då det är låg belastning via Hantera bokning eller vår kundtjänst, eller i loungens reception.
 • Observera att kunder under 18 år kan besöka loungen tillsammans med en vuxen.
Köp loungetillträde

Finnair Platinum Wing i området för länder utanför Schengen

I den helt nya Finnair Platinum Wing börjar du din resa med stil. Med inspiration från den nordiska naturen har Finnair Platinum Wing utformats för att ge dig en lugn känsla inför flygresan. Olika utrymmen, möblerade med mjuka, naturliga material och textilier inbjuder till avkoppling. Vardagsrummet med mörkblå färger, mysiga soffor och utsikt över flygplatsen är perfekt för avkoppling. Sittplatser utrustade med ett litet bord och en lampa passar för arbete och avskildhet. För goda middagar med vin finns det ett särskilt område med en exklusiv bar. Bastuälskare kan uppleva den finländska bastun – den enda bastun på Helsingfors-Vanda flygplats. Privata duschar med förstklassiga, ekologiska hudvårdsprodukter finns också tillgängliga. Det finns 155 sittplatser för våra Finnair Platinum Wing-gäster. Finnair Platinum Wing ligger i området för länder utanför Schengen nära gate 52 och är för närvarande tillfälligt stängd.

Affärstjänster:

 • sittplatser med el- och USB-uttag
 • privat telefonbås
 • utskriftsmöjligheter
 • kostnadsfri tillgång till internet
 • tidningar och tidskrifter
 • skåp.

Mat och dryck

 • Det är med stolthet och glädje vi serverar de bästa nordiska delikatesserna och godbitarna med en twist från Asien i vår loungerestaurang. Under morgontimmarna från kl. 5.30 till 10.30 serverar vi varm frukost och omelett som görs på beställning, med baristakaffe om du vill. Till lunch och middag finns det ett högkvalitativt matutbud från buffén med sallader, varmrätter, snacks och desserter. Vi erbjuder alltid kött, fisk och vegetariska alternativ. Från kl. 12.00 till 17.00 kan du även äta à la carte och välja mellan tre huvudrätter och två desserter. Det finns ett uppgraderat utbud av drycker med vintage-champagne, signaturdrinkar och alkoholfria cocktails, viner och varma drycker samt läskedrycker.

Tillgång

 • Finnair Platinum Wing är endast tillgänglig för Finnair Plus Platinum Lumo-medlemmar (+ fyra gäster), Platinum-medlemmar (+ en gäst) och oneworld Emerald-medlemmar (+ en gäst) när flyget avgår från området för länder utanför Schengen under samma dag och trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • Observera att kunder under 18 år kan besöka loungen tillsammans med en vuxen.

Våra partners lounger runtom i världen

På våra destinationer runtom i världen står våra partners lounger till din tjänst. Ta reda på mer om tillgång till lounger, gästpolicy och loungens placering på sidan Lounger runtom i världen.

Se våra partners lounger
Gå till sidan: Finnair Lounger på Helsingfors-Vanda flygplats