Återbetalningsformulär

Vi har för närvarande förseningar i återbetalningsprocessen med anledning av ett högt antal ansökningar om återbetalning p.g.a. coronaviruset.   
Vi ber om ursäkt för besväret.


Med hjälp av formuläret nedan kan du ansöka om återbetalning för

  • en oanvänd biljett
  • ett oanvänt flygsegment
  • avgiftsbelagt resetillval (t.ex. sittplats eller måltid)


Se till att du har avbokat på sidan Hantera bokning eller via Finnairs kundtjänst innan du begär återbetalning. Om du vill begära återbetalning för flera bokningar måste du skicka ett separat formulär för varje bokning.

Återbetalningsbeloppet beror på biljettypen. Om du har rätt till återbetalning beräknas den enligt biljettprisreglerna. Om du vill veta det exakta beloppet innan du avbokar biljetten kontaktar du Finnairs kundtjänst.

Om du har köpt Finnairs avbeställningsskydd kan du ansöka om återbetalning på ersättningsanspråkssidan för Finnairs avbeställningsskydd.

Om du redan har använt flygbiljetten eller resetillägget kan du ansöka om ersättning eller ge feedback på sidan Feedback och ersättningsanspråk.

Observera att Finnair behandlar personuppgifter i syfte att hantera begäran om återbetalning. Du bör inte ange någon personlig information som inte behövs för att hantera din återbetalningsbegäran. Läs Finnairs sekretesspolicy

Fyll i för att begära återbetalning

Var köpte du flygbiljetten och/eller tillvalet för resan?
Gå till sidan: Återbetalningsformulär