Finnairs nordiska businessklass | Finnair Finland

Finnairs nordiska businessklass

På grund av coronaviruset förekommer ändringar av våra tjänster på flygplatsen och ombord. Onboard meal service

Extremt bekvämt, fullständigt flexibelt och med service i toppklass – nordisk businessklass är det perfekta sättet att resa både i arbetet och för nöjes skull.

Vår nordiska businessklass är utformad för att göra din resa till en upplevelse. Därför ingår prioriterad incheckning, boarding och säkerhetskontroll, tillgång till våra businessklasslounger, två eller tre kollin bagage (maxvikt 23 kg var) och exklusiva måltider och drycker i businessklass.


Förmåner i businessklass

Förmånerna i businessklass kan grovt delas upp i två delar: Förmåner på flygplatsen (inklusive incheckat bagage) och förmåner ombord. Observera att med en Business Light-biljett har du valt att endast få Business Class-förmåner ombord.

Förmån

Långdistansflyg

Kortdistansflyg

Incheckat bagage

Se bagagekvot beroende på biljettyp här.Se bagagekvot beroende på biljettyp här.

Handbagage

2 st. (10 kg totalt) + 1 personlig tillhörighet

2 st. (10 kg totalt) + 1 personlig tillhörighet

Prioriterad incheckning

Prioriterad säkerhet

Prioriterad boarding

Kostnadsfritt tillträde till loungerna

Helt nedfällbara säten i businessklass

  • (endast valda rutter)

Kostnadsfria måltider och viner

Omfattande personligt underhållningssystem

  • (endast valda rutter)

Tillgång till internet ombord

Kostnadsfritt i en timme

Kostnadsfritt surfpaket i 30 minuter

Prisbelönta måltider

Vår matfilosofi fokuserar på fräscha, friska smaker och lokala råvaror för att skämma bort smaklökarna med utsökta nordiska delikatesser. Vi serverar dem dessutom alltid med ett leende på läpparna.

Alla menyer kompletteras med noggrant utvalda förstklassiga viner och exklusivt porslin och textilier från Marimekko for Finnair-kollektionen för att ge en härlig matupplevelse.

Nordiska måltider på interkontinentala flyg i businessklass

Menyerna är utformade utifrån flygtid och destination, och det finns alltid något för alla smaklökar, med både nordiska och destinationstypiska alternativ. Du kan läsa mer om den aktuella nordiska menyn här.

Du kan också välja en expressmåltid om du föredrar att ägna mindre tid åt att äta under flygresan.

Läs mer Se våra menyer i businessklass

Nordiska måltider på flyg i businessklass inom Europa och Mellanöstern

När du flyger i nordisk businessklass inom Europa och Mellanöstern serverar vi en utsökt måltid av hög kvalitet tillsammans med drycker som kompletterar måltiden. Våra menyer varierar beroende på flygtid och destination, och alla bygger på karakteristiska nordiska smaker.

En modern flotta med service i toppklass

Finnair har en av de modernaste flottorna i Europa, vilket innebär att vi producerar mindre utsläpp och kan erbjuda ännu bättre resekomfort. De flesta av våra flygplan är Airbus. Bland annat har vi flera helt nya Airbus A350 med lyxiga businessklassfaciliteter.

Vår flotta

Ombord på våra interkontinentala flyg i nordisk businessklass

Låt dig omslutas av våra helt nedfällbara säten i businessklass på interkontinentala flyg med Finnair. Sätena i flygplanet A350 kan förvandlas till en 200 cm lång vågrät säng där du kan sova gott fast du befinner dig högt upp i luften. De ger också utmärkt avskildhet för både arbete och måltider och ett individuellt underhållningssystem som är enkelt att använda.

Marimekkos bekvämlighetspaket

Som businessklasskund på interkontinentala rutter får du tillgång till de helt nya bekvämlighetspaket som utformats exklusivt av Marimekko for Finnair. "Travel Kit"-serien finns i åtta vackra samlarmodeller med Marimekko-tryck och innehåller L:a Bruket-kosmetika och integrerade hållbara lösningar. Fodralet är utformat för att följa dig längre än bara på resan med Finnair och kan användas oräkneliga gånger efter flygresan.

Läs mer

Bekväm och effektiv flygplatstransfer

När du flyger med Finnair kan du dra nytta av transfervänliga Helsingfors-Vanda flygplats. Tidtabeller som är anpassade efter korta anslutningstider, enkel navigering på flygplatsen och mellan terminaler och tillgång till högkvalitativa lounger gör att resan blir så smidig som möjligt.

När du reser i nordisk businessklass börjar den lyxiga känslan på flygplatsen. Ta del av snabbare prioritetstjänster vid incheckningen, säkerhetskontrollen och gaten, och tillbringa istället tiden i Finnairs och våra partnerföretags förstklassiga flygplatslounger runt om i världen.

Prioriterad incheckning och boarding Prioriterad säkerhet Tillgång till Finnairs lounges

Underhållning och arbete ombord

En av våra viktigaste uppgifter är att du ska ha det bra ombord på våra flygningar. Oavsett om du arbetar, läser eller sover ser vi till att du får en bekväm flygresa.

Underhållning på interkontinentala flygningar

Våra helt nedfällbara säten i nordisk businessklass ger dig avskildhet ombord, oavsett om du vill arbeta eller titta på tv och film.

Våra flyg i businessklass har ett smart och modernt personligt underhållningssystem med stora 12- eller 16-tums pekskärmar (beroende på flygplanstyp). Underhållningen är tillgänglig på olika språk.

Alla våra långdistansflygplan har dessutom tillgång till internet ombord, så att du kan arbeta eller roa dig under flygresan. Businessklasspassagerare och Finnair Plus Gold-medlemmar har kostnadsfri tillgång till internet under en timme i sträck när som helst under flygresan, och kan enkelt köpa mer tid vid behov. För Finnair Plus Platinum- och Platinum Lumo-medlemmar är tjänsten kostnadsfri under hela flygresan.

Se det senaste underhållningsutbudet Köp tillgång till internet i förväg

Underhållning på flyg inom Europa och Mellanöstern

Du får mer utrymme och mer avskildhet när mittensätena lämnas tomma. De flesta av våra flygplan har internetanslutning ombord och ett urval av finländska och utländska tidningar i digitalt format, tillgängliga via Nordic Sky-portalen. Vissa av tidningarna kan läsas kostnadsfritt, och det finns ett ännu bredare utbud att köpa. För businessklasspassagerare samt Finnair Plus Gold- och Platinum-medlemmar är tillgången till internet kostnadsfri i 30 minuter, och det är enkelt att köpa mer tid när du behöver det. För Finnair Plus Platinum Lumo-medlemmar är tjänsten kostnadsfri under hela flygningen.

Gå till sidan: Finnairs nordiska businessklass