Finnairs nordiska businessklass | Finnair Finland

Finnairs nordiska businessklass

Extremt bekvämt, fullständigt flexibelt och med service i toppklass – nordisk businessklass är det perfekta sättet att resa både i arbetet och för nöjes skull.

Vår nordiska businessklass är utformad för att göra din resa till en upplevelse. Därför ingår prioriterad incheckning, boarding och säkerhetskontroll, tillgång till våra businessklasslounger, två eller tre kollin bagage (maxvikt 23 kg var) och exklusiva måltider och drycker i businessklass. Se våra aktuella business class-erbjudanden här.


Förmåner i businessklass

Förmånerna i businessklass kan grovt delas upp i två delar: Förmåner på flygplatsen (inklusive incheckat bagage) och förmåner ombord. Observera att med en Business Light-biljett har du valt att endast få Business Class-förmåner ombord.

Förmån

Långdistansflyg

Kortdistansflyg

Incheckat bagage

Se bagagekvot beroende på biljettyp här.Se bagagekvot beroende på biljettyp här.

Handbagage

2 st. (10 kg totalt) + 1 personlig tillhörighet

2 st. (10 kg totalt) + 1 personlig tillhörighet

Prioriterad incheckning

Prioriterad säkerhet

Prioriterad boarding

Kostnadsfritt tillträde till loungerna

Helt nedfällbara säten i businessklass

  • (endast valda rutter)

Kostnadsfria måltider och viner

Omfattande personligt underhållningssystem

  • (endast valda rutter)

Tillgång till internet ombord

Kostnadsfritt i en timme

Kostnadsfritt surfpaket i 30 minuter

Härliga måltider

Vårt koncept för måltidsservice fokuserar på fräscha och frasiga smaker och resmålsinspirerade förmåner som skämmer bort din smaksinne med de finaste nordiska delikatesserna. Det är också ett nöje för oss att alltid servera måltiderna med ett leende.

Alla våra menyer kompletteras med noggrant utvalda premiumviner för en angenäm upplevelse ombord.

Måltider i nordisk företagsklass ombord på våra långdistansflyg

Menyerna har utarbetats med hänsyn till flygtid och resmål, och det finns alltid något för alla smaker, med alternativ både från Norden och resmålet.

Måltider på långdistansflyg

Måltider i nordisk företagsklass på flyg inom Europa och Mellanöstern

När du flyger i nordisk företagsklass inom Europa och Mellanöstern serverar vi en utsökt premiummåltid tillsammans med kompletterande drycker. Våra menyer varierar och beror på flygtid och resmål, men alla är utarbetade kring element med härligt nordisk anknytning.

Måltider på kortdistansflyg

En modern flotta med service i toppklass

Finnair flyger med en av Europas modernaste maskinparker, vilket innebär att vi producerar mindre utsläpp och kan erbjuda ännu bättre resekomfort. De flesta av våra flygplan är Airbus, inklusive flera helt nya Airbus A350s med lyxiga första klass-alternativ.

Finnairs flyg

Ombord på våra långdistansflyg i nordisk första klass

Låt våra helt nedfällbara säten i första klass omfamna dig på din långdistansflygning med Finnair. Sätena i A350-flygplanen förvandlas till en 200 cm horisontell bädd där du kan sova gott under flygtiden. De ger dig också utmärkt avskildhet för arbete och måltider samt ett lättanvänt personligt underhållningssystem.

Marimekko bekvämlighetspaket

När du reser i Finnairs Business Class på långdistansrutter får du ett bekvämlighetspaket utförmat av Marimekko exklusivt for Finnair. "Travel Kit"-serien finns i åtta vackra designalternativ från Marimekko, med L:a Bruket artiklar för personlig vård och integrerade hållbara lösningar. Påsen är utformad för att hålla längre än resan med Finnair och kan användas länge efter flygresan.

Bekvämlighetspaket i Business Class

Bekväm och effektiv flygplatstransfer

När du flyger med Finnair kan du dra nytta av transfervänliga Helsingfors-Vanda flygplats. Tidtabeller som är anpassade efter korta anslutningstider, enkel navigering på flygplatsen och mellan terminaler och tillgång till högkvalitativa lounger gör att resan blir så smidig som möjligt.

När du reser i nordisk businessklass börjar den lyxiga känslan på flygplatsen. Ta del av snabbare prioritetstjänster vid incheckningen, säkerhetskontrollen och gaten, och tillbringa istället tiden i Finnairs och våra partnerföretags förstklassiga flygplatslounger runt om i världen.

Prioriterad incheckning och boarding Prioriterad säkerhet Tillgång till Finnairs lounges

Underhållning och arbete ombord

En av våra viktigaste uppgifter är att du ska ha det bra ombord på våra flygningar. Oavsett om du arbetar, läser eller sover ser vi till att du får en bekväm flygresa.

Underhållning på interkontinentala flygningar

Våra helt nedfällbara säten i nordisk businessklass ger dig avskildhet ombord, oavsett om du vill arbeta eller titta på tv och film.

Våra flyg i businessklass har ett smart och modernt personligt underhållningssystem med stora 12- eller 16-tums pekskärmar (beroende på flygplanstyp). Underhållningen är tillgänglig på olika språk.

Alla våra långdistansflygplan har dessutom tillgång till internet ombord, så att du kan arbeta eller roa dig under flygresan. Businessklasspassagerare och Finnair Plus Gold-medlemmar har kostnadsfri tillgång till internet under en timme i sträck när som helst under flygresan, och kan enkelt köpa mer tid vid behov. För Finnair Plus Platinum- och Platinum Lumo-medlemmar är tjänsten kostnadsfri under hela flygresan.

Se det senaste underhållningsutbudet Köp tillgång till internet i förväg

Underhållning på flyg inom Europa och Mellanöstern

Du får mer utrymme och mer avskildhet när mittensätena lämnas tomma. De flesta av våra flygplan har internetanslutning ombord och ett urval av finländska och utländska tidningar i digitalt format, tillgängliga via Nordic Sky-portalen. Vissa av tidningarna kan läsas kostnadsfritt, och det finns ett ännu bredare utbud att köpa. För businessklasspassagerare samt Finnair Plus Gold- och Platinum-medlemmar är tillgången till internet kostnadsfri i 30 minuter, och det är enkelt att köpa mer tid när du behöver det. För Finnair Plus Platinum Lumo-medlemmar är tjänsten kostnadsfri under hela flygningen.

Gå till sidan: Finnairs nordiska businessklass