Finnair Plus Platinum | Finnair Finland

Finnair Plus Platinum

Så här kommer du upp till Finnair Plus Platinum

Du kommer upp till Finnair Plus Platinum Lumo-nivån när du har samlat 150 000 nivåpoäng eller tagit 76 reguljärflyg som kvalificerar sig för poängackumulering med Finnair eller andra oneworld-flygbolag under uppföljningsperioden. Ditt nya Platinummedlemskort visas i Finnair-appen och du kan direkt börja använda förmånerna du är berättigad till på Platinumnivå. Ditt Platinummedlemskap kommer att fortlöpa under resten av den aktuella uppföljningsperioden plus de kommande tolv månaderna. Läs Finnairs regler för mer information.


Finnair Plus Platinum-förmåner

En extra väska

Du har rätt att ta med en extra väska (maxvikt 23 kg) när du reser med Finnair-flyg (AY-kod på biljetten och flyget trafikeras av Finnair eller Norra), där alla flyg i en riktning i resebeskrivningen trafikeras av Finnair, oavsett reseklass.

Du har också rätt att ta med en extra väska (maxvikt 20–23 kg, beroende på flygbolag) när du reser med något annat oneworld-flygbolag än Finnair, oavsett reseklass. Kontrollera eventuella flygbolagsspecifika begränsningar.

Särskilt bagage

Du kan ta med dig en uppsättning golfutrustning (golfklubbor och en golfbag), en skid- eller snowboardväska eller en uppsättning dykutrustning (dykflaskorna måste vara helt tomma) utan extra kostnad när du reser med Finnairs reguljär- eller charterflyg (AY-kod på biljetten och flyget trafikeras av Finnair eller Norra), där alla flyg i en riktning i resebeskrivningen trafikeras av Finnair. Förmånen är personlig.

Incheckning

Du kan använda prioriterad incheckning för alla Finnair-flyg (AY-kod på biljetten och flyget trafikeras av Finnair eller Norra) och andra oneworld-flyg, oavsett reseklass.

Prioriterad säkerhet

Du kan använda den snabbare prioriterade kön vid säkerhetskontrollen.

Lounge

När du reser med Finnair-flyg (koden AY på biljetten) har du tillgång till Finnair Lounge-tjänsterna. Finnair Platinum Wing finns till ditt förfogande i området för länder utanför Schengen på Helsingfors-Vanda flygplats. Observera att du kan använda våra loungetjänster för länder utanför Schengen när ditt flyg avgår från området för länder utanför Schengen.

Den här förmånen gäller för dig och en gäst som reser med samma flyg. På andra flygplatser gäller loungeförmånen endast för loungen som är tryckt på ditt boardingkort och endast när du reser med Finnair-flyg.

Visa alla loungetjänster

Du har även tillgång till oneworlds First Class- och businessklass-lounger eller loungerna för medlemmar i bonusprogrammet, oavsett reseklass. Den här förmånen gäller för dig och en gäst som reser med samma flyg.

Förhandsbokning av sittplats

Du kan utan extra kostnad välja sittplats i förväg via Hantera bokning för Finnair-flyg. Här ingår också möjligheten att boka en Comfort-plats och sittplatser med extra benutrymme. Se alla sittplatstyper på sidan Välj sittplats.

Bekräftad sittplats

Du får en bekräftad sittplats i business- eller ekonomiklass när du bokar minst 48 timmar före avgång.

Finnair garanterar bekräftade sittplatser på reguljära kortdistansflyg (med undantag för Dubai) i businessklass, bokningsklasserna J, C och D och på reguljära kortdistans- och långdistansflyg i ekonomiklass, bokningsklasserna Y, B och H.

Observera att under exceptionella omständigheter kanske den här förmånen inte är tillgänglig på vissa flyg.

Tillgång till internet

Du har kostnadsfri tillgång till internet när som helst under flygresan. Kostnadsfri tillgång till internet finns under hela resan på interkontinentala flyg. Du kan använda surfpaketet kostnadsfritt i 30 minuter på flyg i Europa och Mellanöstern. Nordic Sky-portalen finns tillgänglig på alla våra interkontinentala flyg och de flesta flyg i Europa och Mellanöstern.

Gratis dryck

Du och ditt resesällskap får en kostnadsfri dryck när ni flyger i Finnairs ekonomiklass. Observera att den kostnadsfria drycken endast är tillgänglig på flyg med meny ombord. Andra reseklasspecifika tjänster förblir oförändrade.

Taxfree-shopping

Du får 10 % rabatt på alla produkter till normalpris som du köper ombord eller förbeställer (undantaget menyn för mat och dryck ombord). Den här förmånen gäller endast på flyg till destinationer utanför EU och kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

Tidning

Vårt breda utbud av digitala tidningar är kostnadsfritt för dig under flygresor med internetanslutning.

Du får förmåner i form av reseklassuppgradering när du når Platinumnivån för första gången. De här förmånerna gäller i ett år och du får dem igen när du förnyar din Platinumnivå efter en ny uppföljningsperiod på tolv månader.

Långdistansflyg*

Du får två reseklassuppgraderingar för enkelresor, vilka du kan använda på alla reguljära interkontinentala flygningar som trafikeras av Finnair.

Flyg i Europa*

Du får fyra reseklassuppgraderingar för enkelresor, vilka du kan använda på alla Finnairs reguljärflyg inom Europa. Om du vill kan du byta ut uppgraderingarna (alla fyra) mot en interkontinental uppgradering för enkelresor eller två Classic-bonusresor till priset av en i Economy Class. Med detta kan du köpa bonusresor för två personer från Finnair Plus-servicecentret, men betala poängkostnaden för en bonusresa för en person. Classic-bonusar av typen Två-för-en är endast tillgängliga för reguljära enkelresor och tur- och returresor som trafikeras av Finnair eller Norra och måste köpas uteslutande med poäng.

Uppgraderingar för familjemedlemmar*

Du kan uppgradera upp till tre familjemedlemmar från Economy Class till Business Class med dina poäng när du har köpt en Business Class-biljett. Poängavgiften för en interkontinental tur och retur-resa är 50 000 poäng per person och 10 000 poäng per person för tur och retur-resor inom Europa.

*Reseklassuppgraderingar kan göras på Finnairs reguljärflyg (koden AY på biljetten och flygningen trafikeras av Finnair och Norra). Observera att antalet platser för uppgradering är begränsat.


Kolla tillgängligheten för uppgradering

Nu kan du kontrollera tillgängligheten för uppgradering av reseklass redan innan du bokar flygresan. Leta bara efter länken ”Information och uppgraderingar” när du söker efter flyg, välj "Tillgänglighet för uppgradering" bredvid "Flyginformation" och logga in med dina Finnair Plus-inloggningsuppgifter.

Förfallodatum för poäng

Dina poäng förfaller inte under Platinummedlemskapet.

Fler poäng

Du samlar 25 % fler Finnair Plus-poäng på flyg med Finnair och även med American Airlines-flyg (giltigt på flyg från 1 maj 2022 och tillsvidare), British Airways- och Ibieria-flyg (giltigt på flyg med koden AY/AA/BA/IB på biljetten från 1 juni 2022 och tillsvidare) med poängmultiplikatorn för Platinum-nivå.

Exklusiv kundtjänst

Exklusiv Finnair Plus Platinum-kundtjänst går att nå på +358 9 818 31888, WhatsApp +358 40 647 1414 och finnair.platinum@finnair.fi.

Gold-kort att ge bort

Du kan ge bort Finnair Plus Gold-medlemskap i present till alla Finnair Plus-medlemmar när du når Platinum-nivån för första gången. Förmånen gäller i ett år. Du får den här förmånen igen när du förnyar ditt Platinum-medlemskap efter en ny uppföljningsperiod på tolv månader. För att använda förmånen behöver du bara logga in på ditt Finnair Plus-konto på finnairshop.com.

Gå till sidan: Finnair Plus Platinum