Finnair Plus Gold | Finnair Finland

Finnair Plus Gold

Vi kommer att införa ändringar i Finnair Plus-programmet i början av 2024. Läs mer

Så här kommer du upp till Finnair Plus Gold

Du kan nå Finnair Plus Gold-nivån när du har samlat 80 000 nivåpoäng eller tagit 46 reguljärflyg som berättigar till poängackumulering med Finnair eller andra oneworld-flygbolag under uppföljningsperioden. Ditt nya Gold-medlemskort visas då i Finnair-appen och du kan direkt börja använda förmånerna du är berättigad till på Goldnivå. Ditt Goldmedlemskap kommer att fortlöpa under resten av uppföljningsperioden plus de kommande tolv månaderna. Läs Finnair Plus-reglerna för mer information.

 

Finnair Plus Gold-förmåner

Handbagage

Du kan ta med ett kostnadsfritt handbagage (55 cm x 40cm x 23 cm) när du reser med en Economy Superlight-biljett på Finnairs kortdistansflyg. Superlight-biljetter inkluderar vanligen endast en liten väska (40 cm x 30 cm x 15 cm) som placeras under sätet framför dig.

Incheckat bagage

Du har rätt att ta med en extra väska med vikt upp till 23 kg om du reser med Finnairs flyg (AY-kod på biljetten och flyget trafikeras av Finnair eller Norra) och alla flyg i en riktning i resebeskrivningen trafikeras av Finnair, oavsett reseklass.

Du har också rätt att ta med en extra väska (maxvikt 20–23 kg, beroende på flygbolag) när du reser med något annat oneworld-flygbolag än Finnair, oavsett reseklass. Kontrollera eventuella flygbolagsspecifika begränsningar.

Incheckning

Du kan använda prioriterad incheckning för alla Finnair-flyg (AY-kod på biljetten och flyget trafikeras av Finnair eller Norra) och andra oneworld-flyg, oavsett reseklass.

Prioriterad säkerhet

Du kan använda den snabbare prioriterade säkerhetskön vid säkerhetskontrollen.

Lounge

När du reser med Finnair-flyg (koden AY på biljetten) har du tillgång till Finnairs lounger. Den här förmånen gäller för dig och en gäst som reser med samma flyg. På andra flygplatser gäller loungeförmånen endast för den lounge som är tryckt på ditt boardingkort och endast när du reser med Finnair-flyg.

Du har även tillgång till oneworlds businessklass-lounger eller loungerna för medlemmar i bonusprogrammet, oavsett reseklass. Den här förmånen gäller för dig och en gäst som reser med samma flyg.

Visa alla lounge-tjänster

Förhandsbokning av sittplats

Du kan utan extra kostnad välja sittplats i förväg via Hantera bokning för Finnair-flyg. Här finns det även möjlighet att boka en Comfort-sittplats (undantaget sittplatser med extra benutrymme). Se alla sittplatstyper på sidan Sittplatsutbud.

Tillgång till internet

 • Långdistansflyg: du får kostnadsfri tillgång till internet i 60 minuter* på Finnair-flyg mellan Europa och Asien, Nordamerika och Dubai.
 • Kortdistansflyg: du får ett kostnadsfritt Browse-paket i 30 minuter* på Finnair-flyg inom Europa som trafikeras med Airbus A319, A320 och A321. Från och med den 1 november 2023 erbjuder vi även ett kostnadsfritt Message-paket som låter dig skicka textmeddelanden i WhatsApp, Viber, KakaoTalk, WeChat och iMessage under hela flygresan (inga bilder, videor eller SMS).
 • Nordic Sky-portalen erbjuds på alla våra långdistansflyg och de flesta Airbus-flyg i Europa.

* Den erbjuds inte om internetåtkomst redan ingår i din flygbiljett.

Du får förmåner i form av reseklassuppgradering när du når Goldnivån för första gången. De här förmånerna gäller i ett år och du får dem igen när du förnyar din Goldnivå efter en ny uppföljningsperiod på tolv månader.

Kortdistansflyg*

Du får fyra uppgraderingar av reseklass för enkelresor som du kan använda på Finnairs kortdistansflyg inom Europa. Om du vill kan du byta ut uppgraderingarna (alla fyra) mot långdistansuppgradering för en enkelresa eller två Classic-bonusresor till priset av en i ekonomiklass. Med detta kan du köpa bonusflyg för två personer från Finnair Plus-kundtjänsten men betala poängkostnaden för ett bonusflyg för en person. Två Classic-bonusresor till priset av en är endast tillgängliga för reguljära enkelresor och tur- och returresor som trafikeras av Finnair eller Norra och måste köpas uteslutande med poäng.

*Reseklassuppgraderingar kan göras på Finnairs reguljärflyg (koden AY på biljetten och flygningen trafikeras av Finnair och Norra). Observera att tillgängligheten för uppgradering av reseklass är begränsad.

Kolla tillgängligheten för uppgradering

Du kan kontrollera tillgängligheten för uppgradering av reseklass redan innan du bokar ett flyg. Leta bara efter länken ”Information och uppgraderingar” när du söker efter flyg, välj "Tillgänglighet för uppgradering" bredvid "Flyginformation" och logga in med dina Finnair Plus-inloggningsuppgifter. Om du redan har en bokning kan du kontrollera tillgängligheten för uppgradering online.

Fler poäng

Du samlar 15 % mer Finnair Plus-poäng på flyg med Finnair, American Airlines, British Airways och Iberia (koden AY/AA/BA/IB på biljetten) med nivåpoängmultiplikatorn för Gold-nivå.

Exklusiv kundtjänst

Exklusiv Finnair Plus Gold-kundtjänst går att nå på

 • Telefon: +358 9 8183 1888  
  • på engelska: dygnet runt
  • på finska och svenska: Mån–fre kl. 7–19, lör–sön kl. 8–18 (finsk tid)
 • WhatsApp (endast meddelanden) +358 40 617 3181
  • på engelska: dygnet runt
 • e-post finnair.gold@finnair.com
 • Prioriterad chatt både i Finnairs mobilapp och på internet. I tjänsten har du smidig tillgång till en av våra representanter, om chattboten inte kan lösa din fråga snabbt.
Gå till sidan: Finnair Plus Gold