Finnair-flyg | Flyg till finska Lappland | Finnair Finland

Flyg till
Finska Lappland

Flyg från
Flyg till
Passagerare
1 vuxen
Reseklass
Alla reseklasser
Utresa
Hemresa
Pris per vuxen från

Låt dig trollbindas av magin I norr

I den nordligaste och mest orörda delen av Finland ligger det mytomspunna Lappland, som är så nära ett äkta vinterlandskap som man kan komma. När du letar efter en plats som är verkligt unik och magisk året runt kan du sluta nu, eftersom finska Lappland är resmålet för dig. 

Finska Lappland är ett riktigt paradis för vinterälskare, eftersom det glittrande snötäcket kan ligga kvar i upp till sju månader. Det är det perfekta stället att starta vintersäsongen, eftersom den första snön kan beundras redan i oktober, samtidigt som du har chans att få se norrskenets mirakulösa färger. Om du letar efter en unik logiupplevelse kan du tillbringa nätterna under stjärnorna i en glasigloo eller mysa i en romantisk timmerstuga med bastu.  

För skidentusiaster har norra delen av Finland de största och mest mångsidiga skidbackarna i hela landet. De skidorter som är mest populära och värda att kolla in är Levi, Ruka, Ylläs och Pyhä-Luosto. Utöver skidåkningen finns det även andra spännande vinteräventyr du måste prova under din semester i norr, som en uppfriskande tur i ren- eller hundsläde eller ett dopp i det kalla vattnet efter den finska bastuns mjuka värme. Du kan också besöka själva jultomten på hans livliga kontor i Rovaniemi.  

Även om Lappland oftast besöks under vintern, har regionen med sina pittoreska landskap och vildmark stor charm under hela året. Ren luft och nordisk natur kan avnjutas även under de andra månaderna när du vandrar längs några av de bästa lederna i nationalparkerna i Finland. Beroende på årstid väntar blåbär eller hjortron på att bli plockade medan du fascineras av det oändliga solljuset. När sommaren når sitt slut upplever du, bara i Lappland, den extraordinära delen av hösten som kallas rusk, när den annars lugna naturen lyser i djupa varma färger som fascinerar ögat och lugnar sinnet.  

Oavsett om det är under den snörika vintern, den ljusa sommaren eller den färggranna hösten kommer finska Lappland att välkomna dig med sin vackra natur och sina varmhjärtade människor. Välj bland våra många destinationer i Lappland – IvaloKittilä, Kuusamo eller Rovaniemi – och gör dig redo för en unik upplevelse!


Utforska våra destinationer i norr

Flyg tur och retur från Helsingfors

Gå till sidan: Finska Lappland