Luta dig tillbaka och koppla av – och läs om våra populäraste sittplatser ombord | Finnair Finland
Blue Wings-berättelser

Luta dig tillbaka och koppla av – och läs om våra populäraste sittplatser ombord

Från nödutgång till extra benutrymme – alla har vi alla våra egna favoritplatser i flygplanet. Här är de populäraste platserna på Finnairs flyg – och några tips på hur du ser till att du får din favoritplats ombord.

Sittplatser är ett ämne vi ofta får frågor om. Om du inte är säker på hur sittplatser tilldelas och hur du bokar din favoritplats kan du läsa våra Frågor och svar

Standardsittplats

En standardsittplats är det bästa valet om platsen är viktig för dig. Du kan till exempel köpa en sittplats bredvid ditt resesällskap eller välja att sitta i den del av kabinen som passar dig bäst. Du hittar en standardsittplats i alla våra reseklasser: Economy, Premium Economy och businessklass. 

Önskad sittplats

Önskad sittplats, som också föredras av våra kunder, finns tillgänglig i alla våra kabiner på långdistansflyg samt på vissa av våra Europaflyg. En önskad sittplats ger några extra förmåner i varje kabin. I ekonomiklass betyder det att du sitter i någon av de första nio raderna och är bland de första som får stiga av. Det ger dig också möjlighet att sitta bredvid ditt resesällskap.

I Premium Economy får du 67 centimeters extra benutrymme med en önskad sittplats och en skärm på minst 13 tum för underhållning ombord. I businessklass garanterar en önskad sittplats att du har direktåtkomst till både fönstret och gången så att du kan koppla av i lugn och ro. 

Sittplats med extra benutrymme

Ett populärt alternativ är också sittplats med extra benutrymme, vilket är det bästa valet för alla som vill sträcka på benen ordentligt under flyget. På långdistansflyg innebär valet av sittplats med extra benutrymme att det inte finns någon som sitter direkt framför dig, och du kan njuta av upp till 130 cm extra utrymme.

På våra kortdistansrutter får du 10 till 60 cm extra utrymme beroende på flyg. Med allt det utrymmet kommer du garanterat att sitta bekvämt.  

Men vad är då den nya Premium-sittplatsen? 

På vissa av våra flyg inom Europa kan du sitta bekvämt på en Premium-sittplats. Den finns i kabinen på våra modifierade flygplan med bred flygplanskropp. Vår nya Premium Economy-reseklass är endast tillgänglig på långdistansflyg, och om ditt flyg inom Europa trafikeras med ett flygplan med bred flygplanskropp kan du välja en Premium-sittplats istället för Premium Economy-reseklass.

Premium-sittplatserna finns i en egen lugn del i ekonomiklass, och själva sätet är detsamma som används i Premium Economy-reseklass. Sittplatserna är tillgängliga på vissa flyg inom Europa, till exempel på vissa av våra flyg till London och Amsterdam. Du kan se om den här sittplatsen är tillgänglig när du bokar flygresan.

Läs mer om våra sittplatsalternativ på sittplatssidorna och köp din favoritplats via Hantera bokning eller via Finnair-appen. Ju tidigare du bokar, desto större chans att du kan se till att du får din favoritplats på nästa flyg.


Gå till sidan: Luta dig tillbaka och koppla av – och läs om våra populäraste sittplatser ombord