Finnair Oyj:n ilmoitus Internet-sivujen yksityisyydensuojasta

HENKILÖTIEDOT

Käyttäessäsi Internet-sivujamme saatamme kysyä sinulta henkilötietojasi ja käsitellä niitä mikäli tarpeen mm. markkinoinnin kohdentamiseksi, asiakkaan tunnistamiseksi sekä esim. palveluiden, tavaroiden ja viestien toimittamiseksi sinulle. Sinulta voidaan kysyä mm. nimeä, käyttäjätunnusta ja salasanaa, työpaikkaa, puhelinnumeroa, osoitetta ja sähköpostiosoitetta. Voimme myös kysyä luottokorttisi numeroa ja voimassaoloaikaa.

Ellei laista muuta johdu, emme luovuta henkilötietojasi ilman suostumustasi kolmansille osapuolille muussa kuin edellä kuvatussa tarkoituksessa. Tiettyihin palveluihin voivat soveltua erilliset käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt.

VARAUSTIETO

Kun annat meille henkilökohtaisia tietojasi lentovarausta tehdessäsi tai esitettä tilatessasi, tallennamme tiedot muun muassa pystyäksemme tarjoamaan sinulle parempaa palvelua. Lisäksi säilytämme tallennetut tiedot mm. ostohistoriastasi ja siitä, mitä palveluitamme olet käyttänyt. Tietojasi voidaan säilyttää ja käyttää seuraaviin tarkoituksiin:

  • kirjanpito,
  • laskutus ja tilintarkastus,
  • luotto- tai muun maksukortin todentaminen ja petostentorjunnanseulonta (apuna voimme käyttää esimerkiksi luottotietojen hakua ja nimellisiä maksukortin varmennustarkastuksia)
  • maahanmuutto- ja tullivalvonta,
  • turvallisuus-, terveys-, hallinto- ja oikeudelliset tarkoitukset,
  • tilasto- ja markkinointianalyysi,
  • kanta-asiakastoiminta,
  • järjestelmän testaus, ylläpito ja kehittäminen,
  • asiakaskyselyt ja
  • asiakassuhteet.

Lisäksi voimme käyttää tietoja apunamme tulevissa kanssakäymisissä kanssasi, esimerkiksi tunnistamalla erityistarpeesi ja -toiveesi. Jotta tämä olisi mahdollista, saatamme jakaa tietojasi seuraavien tahojen kesken:

  • muut Finnair Konserniin kuuluvat yritykset,
  • lentoyhtiöt ja muut yritykset, jotka voivat sisältyä toiveidesi täyttämiseen,
  • oneworld-yhteistyökumppanimme ja franchising-yritykset,
  • tiedonkäsittely-yritykset,
  • matkatoimistot,
  • hallinto- ja lainvalvontaviranomaiset,
  • luotto- ja maksukorttiyritykset,
  • luottotietovirastot ja
  • seulontapalveluiden tarjoajat.

Nämä tahot voivat säilyttää tietojasi soveltuvien lakien mukaisesti. Tiedon jakaminen voi johtaa tietojen lähetykseen eri maiden välillä, myös Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Huomaathan, että lailliset oikeutesi saattavat olla rajallisemmat joissakin näistä maista.

Lait Yhdysvalloissa ja muissa maissa velvoittavat Finnairia ja muita lentoyhtiöitä sallimaan tulli- ja rajavartiolaitokselle pääsyn matkustajien varaus- ja matkatietoihin. Samaten tietoja sinusta ja matkajärjestelyistäsi voidaan luovuttaa matkareittiisi sisältyvien maiden tulli- ja maahanmuuttoviranomaisille, sekä viranomaisille niissä maissa, joiden yli lentosi kulkee.

Emme käytä tietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin ilman suostumustasi. Saatamme kuitenkin ottaa sinuun yhteyttä, mikäli keskeytät varauksen tekemisen kesken prosessin, jotta voimme kysyä syytä keskeyttämiseen.

SUORAMARKKINOINTI

Luvallasi voimme lähettää sinulle tietoa hinnoistamme, tarjouksistamme ja muista Finnair Konsernia koskevista uutisista. Jotta voisimme tarjota sinulle juuri sinua kiinnostavaa tietoa, saatamme tarkastella ostohistoriaasi. Saadaksemme paremman kuvan kiinnostuksen kohteistasi, voimme myös yhdistää antamiasi tietoja evästeiden avulla keräämäämme dataan käynneistäsi verkkosivustollamme ja mobiilipalveluissamme.

Voit antaa suoramarkkinointiluvan rekisteröitymällä verkkosivullamme. Kysymme suoramarkkinointisuostumustasi myös, kun

  • liityt Finnair Plus -kanta-asiakasohjelmaan,
  • ostat lennot sivuiltamme,
  • pyydät esitettä joltakin Finnair Konserniin kuuluvalta yritykseltä tai
  • osallistut minkä tahansa Finnair Konserniin kuuluvan yrityksen järjestämään kilpailuun tai kampanjaan.

Pyrimme varmistamaan, ettemme lähetä samoja viestejä useampaan kertaan sellaisillekaan asiakkaille, jotka ovat antaneet markkinointisuostumuksensa useammassa yhteydessä. Jos olet Finnair Plus -jäsen, lähetämme sinulle jäsenille kohdistettuja viestejä, ja jos taas et ole Finnair Plus -jäsen, mutta olet tilannut markkinointiviestimme rekisteröitymällä verkossa, lähetämme sinulle rekisteröidyille asiakkaille kohdennettuja viestejä.

Saatamme jakaa tietojasi Finnair Konsernin sisällä. Finnair Konserniin kuuluvat Finnair Oyj sekä lukuisia sisaryhtiöitä, tärkeimpänä Oy Aurinkomatkat Ab.

Emme jaa tietojasi Finnair Konsernin ulkopuolelle suoramarkkinointitarkoituksissa. Jos kuitenkin jostain poikkeuksellisesta syystä haluaisimme sallia kolmannen osapuolen lähettää sinulle suoramarkkinointiviestejä, pyydämme suostumustasi ennen tietojen jakamista.

Tyypillisesti lähetämme suoramarkkinointiviestimme sinulle sähköpostilla, jos olet antanut meille sähköpostiosoitteesi. Joissain tapauksissa voimme kuitenkin lähestyä sinua myös esimerkiksi puhelimitse, tekstiviestillä tai postitse.

Jos et halua enää vastaanottaa suoramarkkinointiviestejämme, voit helposti peruuttaa tilauksesi milloin tahansa. Peruutusohjeet löytyvät jokaisesta lähettämästämme suoramarkkinointiviestistä.

Huomaathan, että vaikka peruutat suoramarkkinointiviestien tilauksen, lähetämme sinulle silti varauksiasi koskevia vahvistus- ja palveluviestejä. Lisäksi, jos olet Finnair Plus -jäsen, pidämme sinut edelleen ajan tasalla jäseneduista ja -oikeuksista.

SIVUJEN KÄYTTÖTIEDOT SEKÄ EVÄSTEET

Voimme kerätä, käsitellä ja analysoida tietoja sivujemme käytöstä, liikenteestä, tapahtumista ja muista sivuihin liittyvistä tilastotiedoista. Voimme myös hankkia tällaista tietoa luotettavilta kolmansilta tahoilta. Tällaista tietoa ei voida palauttaa yksittäistä tunnistettavaa henkilöä koskevaksi.

Käyttäessäsi sivustoja selaimesi saattaa tallentaa koneellesi lähettämämme pienen tiedoston, jota kutsutaan evästeeksi (Cookie). Evästeiden avulla voimme tunnistaa käyttämäsi tietokoneen sekä tiettyjä tähän koneeseen liittyviä tietoja sivujemme käytöstä. Evästeet ilmenevät esimerkiksi niin, että aikaisemmin samalta koneelta lähetetty tietoa, kuten osoitteesi, täydentyy automaattisesti asianomaisella sivulla.

Selaimesi hyväksyy todennäköisesti evästeet oletusasetuksin mutta voit mahdollisesti muuttaa selaimesi asetuksia ja myös poistaa evästeet koneeltasi. Tietyt palvelut voivat vaatia evästeiden hyväksymisen toimiakseen.

Evästeiden ja käyttötietojen avulla toivomme voivamme kehittää palvelujamme sinun ja muiden asiakkaidemme mieltymysten mukaisesti.

Käytämme myös kaupallisia evästeitä, joiden avulla voimme kohdentaa Finnairin ja valittujen kolmansien osapuolien markkinointia ulkopuolisilla verkkosivustoilla esimerkiksi sen mukaan, mitä kohteita olet etsinyt tai mitä sivuja olet katsellut. Nämä evästeet toimittaa usein luotettu kolmas taho.

Käyttämämme palveluntarjoajat ovat sitoutuneet kasvattamaan kuluttajien tietoisuutta sekä kehittämään vastuullisia liiketoiminnan ja tiedonhallinnan käytäntöjä. Useimmat palveluntarjoajista ovat Network Advertising Initiative (NAI)- ja/tai Interactive Advertising Bureau (IAB) -järjestöjen jäseniä. NAI- ja IAB-jäsenet noudattavat aina alan standardeja ja eettisiä ohjeita. NAI- ja IAB-jäsenet tarjoavat myös yleisen mahdollisuuden estää kohdistetun mainonnan. Vieraile sivustolla http://networkadvertising.org/managing/opt_out.asp, mikäli haluat selvittää, mitkä NAI-jäsenet ovat tallentaneet markkinointievästeen koneellesi. Mikäli haluat estää jonkin NAI- tai IAB-jäsenen kohdistetun mainonnan koneellasi, ruksi vain kyseinen yritys pois listalta.

Kunnioitamme yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet huolehtimaan sinun henkilötietojesi asianmukaisesta käsittelystä. Olemme tehneet parhaamme varmistaaksemme tietojesi luottamuksellisuuden, turvallisuuden ja oikeellisuuden. Henkilötietojesi käsittely tapahtuu henkilötietolainsäädäntöä ja viranomaismääräyksiä noudattaen.

Lue myös www-sivujen käyttöehdot

© Finnair Oyj 2014

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta voimme tarjota sinulle paremman käyttäjäkokemuksen. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoa saat tutustumalla yksityisyydensuojaamme, sekä sivuston käyttöehtoihin.