Tilbake til innholdet

Vanlige spørsmål

Hvordan blir jeg Finnair Plus-medlem?

Det er enkelt og praktisk å bli medlem av Finnair Plus – bare fyll ut medlemsskjemaet på Internett. Merk at eventuelle familiemedlemmer mellom 2 og 17 år kan bli med i Finnair Plus Junior via det samme skjemaet.

Bli medlem nå

Hvor finner jeg informasjon om nåværende og fremtidige fordeler?

Du finner fordelene her. Den beste måten å holde seg oppdatert om fremtidige tilbud på er å abonnere på Finnair Plus-nyhetsbrevet via Finnair Plus-kontoen din.

Kan jeg åpne en Finnair Plus-konto for bedriften eller familien?

Finnair Plus-medlemskapet er personlig, så samlet medlemskap for familier eller bedrifter er ikke mulig. Du kan imidlertid overføre bonuspoeng til familiemedlemmer mot en serviceavgift. Det er enkelt å overføre poeng via Internett-tjenesten vår.

Hvordan finner jeg Finnair Plus-poengsaldoen min?

Du mottar den gjeldende poengsaldoen din når du abonnerer på Finnair Plus-nyhetsbrevet. Du kan også sjekke poengoversikten din på Internett, den viser hvor mange nivå- og bonuspoeng du har tjent, og når poengene går ut – bare logg inn på webområdet til Finnair Plus og klikk på Poengoversikt.

Hva er forskjellen mellom nivåpoeng og bonuspoeng?

Du tjener opp bonuspoeng når du flyr med en ruteflyning som betjenes av Finnair og andre flyselskaper i oneworld, eller når du kjøper produkter og tjenester fra Finnair Plus-partnere. Det finnes mange spennende Finnair Plus-bonuser du kan bruke bonuspoengene dine på.

Du tjener opp nivåpoeng når du tar Finnair-flyvninger eller internasjonale ruteflyvninger som betjenes av oneworld-flyselskaper. Ved å samle nivåpoeng kan du bevege deg oppover gjennom Finnair Plus-medlemskapsnivåene – og hver gang du når et nytt nivå, får du tilgang til enda mer varierte og verdifulle fordeler.

Les mer

Hvordan kommer jeg til neste Finnair Plus-nivå?

Det er fire Finnair Plus-nivåer – Basic, Silver, Gold og Platinum. For å komme deg til neste nivå må du samle nok nivåpoeng ved å ta flyvninger som betjenes av Finnair eller de andre flyselskapene i oneworld. Du kan sjekke beregningsperioden og poengsaldoen ved å logge inn på Finnair Plus-kontoen din.

Hvis du vil sørge for å holde deg på det nivået du er på, eller hvis du vil bevege deg opp et nivå, kan du bytte bonuspoeng inn i nivåpoeng. Det er raskt og enkelt å bytte inn poeng via Internett-tjenesten vår mot en serviceavgift.

Jeg har mistet Finnair Plus-kortet mitt – hva gjør jeg nå?

Du kan bestille et nytt Finnair Plus-kort ved å logge deg inn på Finnair Plus-kontoen din. Sørg for at adressen er riktig på Finnair Pluss-kontoen før du bestiller nytt kort. Du mottar det nye kortet i posten i løpet av tre uker, og i mellomtiden kan du bruke Finnair Plus-medlemsnummeret som vanlig – du beholder det samme nummeret selv om du får nytt kort.

Jeg har over 40 000 poeng på kontoen min – kan jeg bli Silver-nivåmedlem?

Du beveger deg fra nivå til nivå ved å samle nivåpoeng. Du må samle 40 000 nivåpoeng i løpet av din personlige beregningsperiode for å bli Silver-medlem. Du tjener nivåpoeng når du tar ruteflyvninger som betjenes av Finnair eller andre flyselskaper i oneworld.

Når du kjøper produkter og tjenester fra Finnair Plus-partnere, tjener du bonuspoeng. Disse kan du bruke til å kjøpe Finnair Plus-bonuser. Til forskjell fra nivåpoeng kan du ikke bruke bonuspoeng for å bevege deg opp gjennom Finnair Plus-nivåene.

Du kan sjekke bonus- og nivåpoengsaldoene, og beregningsperioden, ved å logge inn på Finnair Plus-kontoen din.

Jeg trenger 4500 poeng for å komme til Silver-nivået – kan jeg kjøpe disse poengene?

Du kan ikke kjøpe nivåpoeng, men du kan bytte inn bonuspoeng med nivåpoeng.

Les mer

Jeg er medlem av Finnair Plus. Hvorfor har jeg ikke mottatt et medlemskort?

Du vil motta medlemskortet når de første poengene er registrert på kontoen din.

Kan jeg tjene poeng på Finnairs ferie- og fritidsruter?

Du kan tjene poeng på Finnairs ferie- og fritidsruter som har avgang fra Finland (rutenummer AY1001–3000) hvis du viser frem Finnair Plus-medlemskortet ditt når du sjekker inn før avgang fra Finland. Hvis du gjør det, tjener du poeng for hele rundturen – både for ut- og hjemreisen.

Bonuspoeng for Finnairs ferie- og fritidsruter

Hvordan får jeg flypoeng som mangler?

Du kan få poeng som mangler, ved å logge deg på Finnair Plus-kontoen.

Les mer om hvordan du kan få poeng som mangler

Jeg kjøpte noe hos en Finnair Plus-partner, men jeg hadde ikke medlemskortet med meg – kan jeg fremdeles få poengene?

Dessverre er det ikke alltid mulig å få poeng med tilbakevirkende kraft når du har kjøpt ting hos Finnair Plus-partnere. Vi anbefaler derfor at du alltid har med deg Finnair Plus-medlemskortet ditt, og ikke bare tar det med når du skal ut og reise.

Sjekk partnerspesifikke vilkår

Kan jeg kjøpe bonuspoeng?

Ja, det kan du. Du finner mer informasjon her.

En venn har et Finnair Plus-kredittkort. Hvor kan jeg finne mer informasjon om Finnair Plus-kredittkort?

Med et kredittkort eller debetkort fra Finnair Plus kan du tjene bonuspoeng på daglige innkjøp. Du finner mer informasjon om de forskjellige valgene her.

Hvor kan jeg se hvor mange Finnair Plus-poeng jeg tjener på flyvningen?

Du kan se hvor mange poeng du får her.

Kan jeg overføre poeng til noen andre?

Du kan overføre bonuspoeng til familiemedlemmer. Overførte poeng teller ikke mot Finnair Plus-nivåpoengsaldoen, men de kan brukes til å kjøpe bonuser. Det er raskt og enkelt å bytte inn poeng via Internett-tjenesten vår mot en serviceavgift.

Kan jeg bruke poeng til å betale gebyr for ekstra bagasje?

Du kan bruke poengene dine til å betale for ekstra bagasje på alle Finnairs flyvninger (flyvninger som betjenes av Finnair-fly, og som har AY-rutenummer på billetten). Poengkostnaden avhenger av om flyvningen er innad i Finland, innad i Skandinavia, innad i Europa eller om den er interkontinental. For mer informasjon om gebyr for ekstra bagasje klikk her.

Når utløper bonuspoengene mine?

Bonuspoengene dine er gyldige i tre år fra den datoen du tjente dem, og utløpte bonuspoeng slettes automatisk fra kontoen din. Den beste måten å holde seg oppdatert om poengsaldoen din på er å abonnere på Finnair Plus-nyhetsbrevet og sjekke kontoen din jevnlig.

Kan jeg bruke poengene mine på Finnair Plus-partnertjenester?

Ja, det kan du. Du kan bruke bonuspoeng som betaling for følgende partnertjenester på nettet:
Aurinkomatkat, Finnkino, Lippupiste, Europcar

I tillegg kan du bruke poengene på gavekort som kan brukes på mange av partnertjenestene våre. Finn mer informasjon her.

Hvor kan jeg se hvor mange Finnair Plus-poeng jeg trenger for å kjøpe en bonusflyreise?

Du kan se antallet poeng du trenger her.

Vennen min fikk en innsjekkingstekstmelding – hvorfor gjorde ikke jeg det?

Logg inn på Finnair Plus-kontoen din og sjekk at alle opplysningene er riktige. Finn ut mer om automatisk innsjekking.

Jeg fikk en tekstmelding om oppgradering av reiseklasse – hva betyr det?

Du kan bruke poengene dine til å oppgradere fra økonomiklasse til business-klasse på alle Finnairs planlagte utenlandsflyvninger som har avgang fra Helsinki, så lenge det er ledige seter på business-klasse. Hvis du mottar en tekstmelding som tilbyr deg oppgradering, og du har lyst til å benytte deg av tilbudet, kan det være en god idé å gjøre det så fort som mulig siden det er begrenset med tilgjengelige seter.

Mulighet for oppgradering av reiseklasse er bare tilgjengelig på utvalgte reiser og for utvalgte passasjerer. Tilbudet via tekstmeldingen er gyldig på Finnairs ruteflyvninger, ekskludert flyvninger innad i Finland.

Hvis du får tekstmelding om oppgradering av reiseklasse etter at du har sjekket inn, trenger du ikke å sjekke inn på nytt.

Finn ut mer om business-klasse hos Finnair

Jeg bestilte billetter med en Finnair Classic-bonus og har hentet billettene – kan jeg fremdeles endre flyvningen?

Ja, det kan du. Hvis du vil endre en flyvning eller få mer informasjon, kan du kontakte Finnair Plus-servicesenteret på tlf. +358 9 818 888 (mandag til fredag, 8.00 til 19.00 og lørdag, 9.00 til 16.00). Det påløper et ekspedisjonsgebyr på 50 euro per person per endring.

Kan jeg kjøpe noe fra Finnair PlusShop selv om jeg ikke har noen poeng?

Ja, du kan kjøpe ting fra Finnair PlusShop med penger. Men ikke glem å logge inn via Finnair Plus først – da tjener du nemlig ett poeng for hver euro du bruker.

En venn fikk en interessant e-post fra Finnair om vin – hvorfor fikk ikke jeg det?

Sørg for at kontaktinformasjonen, hobbyene og interessene dine er oppdatert på Finnair Plus-profilen din – du kan sjekke det ved å logge inn på kontoen din. Hvis du forteller oss om hobbyene og interessene dine, kan vi sendte deg målrettede tilbud og fordeler.

Finnes det en mobilapp for Finnair Plus-medlemmer?

Ja. Finn ut mer her.